The Incident

0
Postet 13. januar 2013 af i Drama

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 85 min.
 
Udgivet: USA/Frankrig/Belgien 2011
 

:

Flot fotograferet, godt skuespil
 

I Seattle, USA er et ungt band med håbefulde drømme i krise – tingene kører ikke rigtig. Og for at få det økonomisk til at hænge sammen, arbejder de tre venner i et køkken på et psykiatrisk fængsel, der huser nogle af landets farligste psykopater. Den interne krise de har blusser til tider op bag […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Incident-coverI Seattle, USA er et ungt band med håbefulde drømme i krise – tingene kører ikke rigtig. Og for at få det økonomisk til at hænge sammen, arbejder de tre venner i et køkken på et psykiatrisk fængsel, der huser nogle af landets farligste psykopater. Den interne krise de har blusser til tider op bag det skærmede køkken, hvor de serverer mad til fangerne. Men de kommer tættere på end de havde regnet med, da et stort uvejr afbryder al strøm til fængslets afdeling, hvor de befinder sig. Cellerne står åbne og kaos er klar til at bryde ud.

Filmen er beskrevet som værende neglebidende intens – og det r den skam også. Først af alt skal skuespillet fremhæves, da det er overraskende godt. Fra alle parter. Desperationen, da fangerne er løs, er tydelig at se i vogters og køkkenpersonalets øjne. Ligesom hadet er lysende i fangernes øjne. Det er godt håndværk. Men den overskrider aldrig grænserne i sine blodsudgydelser. Så hvis du forventer splatter ud over hele fladen, så forholder det sig altså ikke sådan. Der klippes de rigtige steder, så den kan ryge gennem censuren forholdsvis let.

Filmen fremtræder altså troværdig og sammen med den flotte fotografering og det intense miljø, hvor vi, som seere ikke kommer udenfor, men kun følger det der sker under uvejret, så fremtræder det i det hele taget som en fed og nervepirrende historie, der er godt fortalt.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)