The House Of The Devil

0
Postet 21. november 2010 af i

Info

 
 
 
 

Så er der atter 80’er-gys på plakaten. Eller er det? Ti west’s HOUSE OF THE DEVIL er faktisk fra 2009 og  er baseret på hændelser der foregik i 80’erne – derfor er filmen også sat til at foregå det årti. Den er endda optaget på 16 mm for at få det korrekte look, ligesom hele […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Så er der atter 80’er-gys på plakaten. Eller er det? Ti west’s HOUSE OF THE DEVIL er faktisk fra 2009 og  er baseret på hændelser der foregik i 80’erne – derfor er filmen også sat til at foregå det årti. Den er endda optaget på 16 mm for at få det korrekte look, ligesom hele filmen emmer af 80′-gys. Detaljer såsom zoom mod personer, istedet for brug af dolly, gør det troværdigt, da det var sådan man typisk gjorde dengang.

Samantha (Jocelyn Donahue) er studerende og bor med sin veninde på kollegie. Hun forsøger at finde sit eget sted og kan tjene en ekstra skilling ved at være babysitter, hvilket hun ser et opslag for.

Mr. Ulman, der søger babysitter, indrømmer dog overfor Samantha, at det ikke drejer sig om et barn, men om hans kones mor, der er alvorligt syg.

Nuvel, pigen tager hen til det store mystiske og afsidesliggende hus, hendes veninde sætter hende af, advarer hende om mystikken i det hele og aftaler at hente hende igen over midnat. Det bliver der dog ikke noget af, da hun brutalt skydes i hovedet af en sær person. Alt dette ved Samantha dog ikke noget om – hun passer huset, bestiller pizza og nyder noget 80’er musik i sin walkman. Nu er hele affæren dog slet ikke så uskyldig og snart bliver hun klogere på hvad der er i huset med hende.

Se, det lyder jo rigtig godt på skrift, men i virkeligheden er det en blandet fornøjelse at se på. For det hele går meget, meget langsomt og der er ikke meget nyt at komme efter. At filmen er baseret på virkelige hændelser, gør det desværre ikke mere spændende. Noget er dog lykkes Ti West og hans hold, nemlig at vedholde 80’er stemningen gennem hele filmen. Alt andet er kun delvist lykkes. Desværre!

 

KM

 

 

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons