The Horseman

0
Postet 5. juli 2011 af i

Info

 
 
 
 

The Horseman er en brutal, nævenyttig og voldsom revenge-film om en far, hvis datter er blevet udnyttet, misbrugt og dræbt af andre mænd.  Filmen minder meget om Liam Neesons rolle i filmen Taken, hvor han spiller den hævngerrige far, som, i sig selv, nærmest minder om en non-stopping Terminator i hans kamp for at finde […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Rasmus K. Jensen
Hele artiklen
The Horseman er en brutal, nævenyttig og voldsom revenge-film om en far, hvis datter er blevet udnyttet, misbrugt og dræbt af andre mænd.  Filmen minder meget om Liam Neesons rolle i filmen Taken, hvor han spiller den hævngerrige far, som, i sig selv, nærmest minder om en non-stopping Terminator i hans kamp for at finde frem til hans bortførte datter.  Faderen Christian mistede for nyligt sin datter takket være et heroinmisbrug, men da et videobånd bliver tilsendt til hans adresse, bryder helvedet løs. Videoen afbilleder hans datter i færd med uønsket sex med op til fire mænd, og hans glødende raseri og hævnlyst har nu fået et mål at gå efter!
 
 Filmens er fyldt med voldsomme action-sekvenser fra start til slut, og man føler nærmest det samme had til de andre mænd, som hovedpersonen gør. Vi følger faderen i hans utilgivelige færd med at hævne sig på alt og alle, der har haft en finger med i spillet. Filmen er ikke bare en splatter-film med unødvendige torturscener, men derimod en intens psykologisk thriller, hvor man sidder og bider negle af spænding!
Selve energien i hans handlinger og den måde, som han udtrykker sit had til disse mennesker på, er helt eminent.  Selve handlingen skildrer ikke en overnaturlig muskuløs helt i færd med at opretholde ro og orden på jorden, men i stedet en helt almindelig hverdagsmand, som må ty til drastiske og hårdtslående metoder, for at hævne sit elskede barn. Det had, som Christian har til disse personer, er noget som seeren kan forholde sig til, og filmen kommer på den måde op på et højere niveau i sig selv.
Kameraføringen og de hastige skift i handlingen er med til at bygge spændingen op omkring hovedpersonens mission. I starten af filmen begynder sekvensen med at en mand står og banker på døren, hvorefter han bliver lukket ind. I det næste splitsekund bliver manden overfaldet og banket med et koben, og man begynder allerede så småt at mærke spændingen og forstå situationens alvor. Adrenalinen banker løs igennem hele filmen, og man sidder helt ude på enden af stolen, mens man undrer sig over, om han formår at fuldføre sin mission i sidste ende.
Selvom filmen hører under lav-budget genren er det en helt igennem fantastisk thriller, som både indeholder intens spænding, nervepirrende ’katten efter musen’-situationer og smertefulde følelser, som kommer til udtryk på mange forskellige måder.
 
Lad jer ikke narre af navnet ’The Horseman’, som i princippet ikke har så meget med filmen at gøre. Smut ned i den lokale dvd-butik, køb filmen, smid dig foran sofaen og læg dig godt til rette til en omgang rigtig god og rå action for alle, der elsker revenge-film!  
 
RKJ  
 

Om skribenten

Rasmus K. Jensen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)