The Horde

0
Postet 26. februar 2011 af i

Info

 
 
 
 

En flok politimænd sniger sig ind i et næsten forladt højhus for at befri en kollega, der holdes fanget af en flok rå kriminelle. Missionen mislykkes desværre og pludselig er de i en grum knibe i den tomme lejlighed. Som ud af den blå luft sker der dog noget ingen havde regnet med, idet en […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

En flok politimænd sniger sig ind i et næsten forladt højhus for at befri en kollega, der holdes fanget af en flok rå kriminelle. Missionen mislykkes desværre og pludselig er de i en grum knibe i den tomme lejlighed. Som ud af den blå luft sker der dog noget ingen havde regnet med, idet en zombie vælter ind ad døren og dræber den ene kriminelle. Og så er linjen ellers lagt for denne franske zombiesjasker, som er en kamp mellem politi, gangstere og blodtørstige zombier. For nu begynder en kamp for de overlevende at komme ud af højhuset, som er næsten forladt. Nedenfor på pladsen foran huset, vælter det dog frem med levende døde og eet af højdepunkterne er, da de fra husets tagetage kan se hele Paris i flammer, noget som kunne minde om et luftangreb fra 2. Verdenskrig – flot lavet. Især fordi filmen ikke giver nogen forklaring på HVORFOR alt dette sker, ud over at hovedpersonerne regner det for Dommedag. 
 
I højhuset er der dog også en krigsliderlig gammel mand, der, viser det sig senere i filmen, har et lager af våben i sin lejlighed og så er der selvfølgelig lagt op til, at sælgerne af teaterblod kan finde de store tønder frem.
Skuespillet er i top, effekterne er i top og det er faktisk meget forfriskende at høre replikker på fransk, for en gangs skyld. Selve miljøet foregår faktisk udelukkende i højhuset og på et tidspunkt kan man godt fornemme det måske lige er vel trangt nok til en zombiefilm. Men, på den anden side, så er det meget rart med en nymoderne zombiefilm,der leverer en anden vinkel på genren end de amerikanske naturligt vil gøre. 
 
Har du set alle DEAD-filmene og genindspilningerne samt de klassiske italienske zombiefilm fra 80’erne (især Fulci’s, som er de mest geniale), så vil du nok på et tidspunkt synes, at det er lige ved at være for meget med skrig, skrål og fråde om munden, blod overalt, maskingeværer og udøde franskmænd. Men som zombiefilm har udviklet sig de sidste mange år, så er der hele tiden lagt op til nye makabre ideer – også i denne film, selvom den stadig holder fast ved de klassiske dyder.
KM
 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons