The Haunting Of Molly Hartley

0
Postet 23. oktober 2010 af i

Info

 
 
 
 

Uha – en film med startitlen ”the haunting of…” giver jo nogle dejlige minder om herlige, hårrejsende og hysterisk gode spøgelsesfilm. Tænk bare på ”The Haunting” fra 1960… Derfor var det rart med en film i postkassen, som kunne tænkes at give en dejlig gyseroplevelse. Undertegnede er vild med spøgelsesfilm – det ses vel tydeligt? […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Uha – en film med startitlen ”the haunting of…” giver jo nogle dejlige minder om herlige, hårrejsende og hysterisk gode spøgelsesfilm. Tænk bare på ”The Haunting” fra 1960…

Derfor var det rart med en film i postkassen, som kunne tænkes at give en dejlig gyseroplevelse. Undertegnede er vild med spøgelsesfilm – det ses vel tydeligt?

Filmen her er af en…..”lidt” anden karakter, for nu at sige det mildt. Molly Hartley (Haley Bennet) flytter til en ny by, for at starte på en frisk med sin far, efter at have overlevet et overfald/mordforsøg af sin egen mentalt forstyrrede mor. Molly er teenager og indfinder sig hurtigt på den lokale skole, hvor teenagepigernes favorit elev, Joseph, dropper sin teenage-kæreste til fordel for den nye pige. Der er mange teenagere på skolen og det er nok én af årsagerne til, at det hele hurtigt bliver for……teenage-agtigt. Man kan så håbe, at der er nok gys i de få ikke-teenage-film-agtige øjeblikke der er. Men ak. Små skæve situationer af gys, hvor instruktøren forsøger at opblusse noget gyserstemning, sker med for få mellemrum og med for lidt virkning. For det at Molly hjemsøges af sære begivenheder, der kunne minde om moderens ånd, genfærd eller andet gyseragtigt, slår helt fejl. Med mindre man er teenager, ser film med unge og fejlfri teenagere, der render rundt og leger vampyr og varulve, ja; så kan det være man synes filmen er en født klassiker.

Men faktum er, at der er ALT for få gyserøjeblikke. Og ALT for meget teenagefilm. ALT for forudsigelig handling. Og ALT for plat slutning, som der skøjtes hen over i vished om, at de teenagere der ser filmen ikke tænker over det. Dette er mere en teenagefilm, med hvad dertil hører af intriger, kæresteri og mere i den den dur, end det er en gyserfilm. Altså er titlen ret meget misvisende. Eller var undertegnedes forventninger måske bare for store? I hvert fald kedede jeg mig bravt, efterhånden som filmen nærmede sig slutningen – langsomt, men sikkert. 


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)