The Green Inferno

0
Postet 21. april 2016 af i Adventure/Action

Info

Genre: , ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 97 min.
 
Udgivet: USA/Chile 2013
 

:

Velfortalt og flot lavet
 

:

Ville sådan en stamme findes i virkeligheden? Næppe.
 

Der var engang i 80’erne, hvor både zombie-film og kannibalfilm var yderst populære og filmindustrien, primært fra Italien, spyttede den ene ud efter den anden i svingende kvalitet. Lucio Fulci stod for de ultra-blodige zombiefilm, mens Ruggero Deodato blev kendt/berygtet for den klassiske kannibal-film, kannibal-filmen over dem alle, nemlig “Cannibal Holocaust”. Den film var en […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

greenInfernoDer var engang i 80’erne, hvor både zombie-film og kannibalfilm var yderst populære og filmindustrien, primært fra Italien, spyttede den ene ud efter den anden i svingende kvalitet. Lucio Fulci stod for de ultra-blodige zombiefilm, mens Ruggero Deodato blev kendt/berygtet for den klassiske kannibal-film, kannibal-filmen over dem alle, nemlig “Cannibal Holocaust”. Den film var en forløber for de film der mange år senere kom frem som “lost and found tapes”-film (f.eks. “Blair Witch Project”). “Cannibal Holocaust” var altså først med det koncept, idet filmen handler om nogle filmruller der bliver fundet i junglen i syd-Amerika – og i filmen ser man disse optagelser. Det var i  1980.

over 20 år senere får den ultra-provokerende filmmand Eli Roth ideen til at lave en hyldest til disse kannibal-film. Roth er i forvejen en af mine favorit-instruktørere, for hans værker som “Hostel” (2005)  og “Cabin Fever” (2003). Førstnævnte film slog næsten benene væk under mig.greeninferno1

Det er modigt, så mange år efter kannibalfilmene var succesfulde, at kaste sig ud i et projekt der skal fortælle en lignende historie. Her er det de studerende, med den karismatiske Alejandro (Ariel Levy) i spidsen, der vil stoppe skovhugst i Amazona-områderne og dermed redde de stammer der bor der.  Den smukke Justine (Lorenza Izzo) tager med. Missionen lykkes – de får stoppet bulldozerne og kan flyve retur i det lille fly, der skal føre dem ud af junglen igen. Missionen var dog ikke helt uden omkostninger. Og flyveturen bliver dog også brat afbrudt af et voldsomt styrt (vanvittig godt lavet), der ender med en lille flok overlevende, der finder sig selv midt i junglen – og snart bedøvet af giftpile fra selvsamme stammer, som de prøver at redde.

De føres til stammens landsby, hvor de modtages af en skrigende menneskemængde, alle malet i rødt som blod og det siger sig selv, at det i sig selv er en traumatisk oplevelse – ikke mindst fordi der hænger menneskerester til pynt rundt omkring.  Den godmodige Jonah (Aaron Burns) bliver brutalt – meget brutalt- myrdet, parteret levende og kogt og spist. Så blev stilen lagt for denne genre, må man sige.

De sidste 5 overlevende, sættes i bur og de aner ikke hvad deres skæbne bliver. De må flygte for enhver pris. Justine har dog fået en lille beundrer i en lille dreng, der tilhører stammen og det kan blive hendes redning.greeninferno3

“The Green Inferno” er en meget voldelig og ultra-brutal-film – men havde du forventet andet, når det er med Eli Roth bag roret? Men den er også aktuel og berører et vigtigt emne, nemlig den evindelige udnyttelse af regnskoven, på en meget provokativ måde. Alene det, at filmen er bygget op omkring denne mission, er en god detalje. Og filmen er heller ikke uden humor, trods alt. Som når Amy brutalt skærer halsen over på sig selv og hendes venner vælger at proppe en pose marihuana ned i hendes hals, som gør at hele stammen bliver skæve, da de spiser hendes lig.

Teknisk er filmen utrolig vellavet og fremstår flot og skarp i kontrast – mest i rødt, faktisk. Men den grønne farve vi oplever i junglescenerne, står i skærende kontrast til storbyens og det moderne livs kedelige grå skær. Som seer oplever vi ikke at holdet meldes savnet og at der sættes en eftersøgning igang. Vi er med de unge hele tiden og ved derfor lige så lidt som de gør. Det virker rigtig godt og skærper appetitten (!) på mere.

Det er en vanvittig film på mange måder – og Roth lister dog også op, til sidst i rulleteksterne, at det er en hyldest til de klassiske kannibalfilm, hvorefter der følger en liste med de film han mener er de vigtigste. Har du mod på det, så opsøg de film.Green-Inferno2

“The Green Inferno” har gudskelov ingen dyremishandling med, som det desværre er tilfældet i nogle af de gamle film. Men den er stadig meget blodig, nærgående på den provokerende måde og stiller skarpt på detaljer man måske gerne ville undgå at se. Den er rå og lægger ingen fingre imellem.

Filmen er en must-have, hvis du er til Eli Roth’s film og hvis du bare er en “sucker” for genrefilm, der ikke er set længe. Utroligt at manden tør. Men godt for det. For dette er utrolig vellykket!! Den har været ventet længe og det har været hele ventetiden værd – god appetit!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)