The Exorcism of Molly Hartley

0
Postet 15. november 2015 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 96 min.
 
Udgivet: USA 2015
 

:

Et par gode momenter
 

:

Ligner for meget noget man har set før.
 

Filmen foregår seks år efter filmen The Haunting of Molly Hartley fra 2008, men den kan nu sagtens ses selv om man ikke har stiftet bekendtskab med første film. Det onde har aldrig rigtig forladt Molly Hartley – måske er det derfor hun i en ung alder er blevet partner i det selskab hun er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Exorcism_of_molly_hartleyFilmen foregår seks år efter filmen The Haunting of Molly Hartley fra 2008, men den kan nu sagtens ses selv om man ikke har stiftet bekendtskab med første film.

Det onde har aldrig rigtig forladt Molly Hartley – måske er det derfor hun i en ung alder er blevet partner i det selskab hun er ansat og i det hele taget af masser af succes?! En aften i byen ender med en af hendes veninder og hende hygger med en mandlig kollega hos hende, alt i en kæmpe brandert. Næste morgen i hendes luksuslejlighed, finder politiet ligene af de to i badekarret og Molly mistænkes selvfølgelig for mordene. Hun reagerer på en måde som gør man har anledning til at tro hun er sindssyg, så hun anbringes på en psykiatrisk afdeling, hvor hun ligger spændt fast til en seng i en ensomt lokale i den ene ende af afdelingen.

Samtidig præsenteres vi for den unge præst John Barrow, der er ved at miste sin tro (hvor har man hørt den historie før?). Barrow vil udføre en exorcisme på Molly og udtvinge det der har taget plads i hende.Exorcism_of_molly_hartley_2

Første indtryk af filmen var, at det måtte være en B-film. Selvom fotograferingen er god og skuespillet godt, så gør filmens overordnede indtryk noget ved det. Det virker lidt for forudsigeligt. Måske er det bare fordi man har set et antal film om emnet, der gør, at man ved hvordan det hele vil spænde af. Måske er det bare filmens skabere, der ikke har tænkt nok ud af boksen og ikke været særlig kreative med historien. Der er simpelthen for mange faldgruber og huller i plottet til at det virker uhyggeligt. Bevares, det er uhyggeligt ind i mellem, det er ikke det; men det er glimtvis. Det er set for mange gange før og virker som en billig efterligning af “The Exorcist”, som man SLET ikke skal begynde at bare PRØVE at efterligne. Filmen prøver at lave en twist i slutningen, men det virker ikke helt.

Det er desværre en film der lover mere end den kan holde – makeup-effekterne er heller ikke noget at råbe op over. Det er godt arbejde, men intet nyt under solen der.

Går man efter at lave en film om besættelse og selve exorcismen, bør man gå all in. William Peter Blatty satte barrieren for den slags film,  med mesterværket allerede nævnt, i 1973.

Filmen er anmeldt for PR Nordic via Blockbusters service, som man kan komme til via deres hjemmeside eller via en app på sit Smart-TV. Sidstnævnte blev forsøgt, men jeg måtte opgive, da det hakkede alt for meget til man kunne se det. Ideen er god, men noget fungerer ikke korrekt på deres app til Smart-TV. Derfor blev filmen set via deres hjemmeside på en bærbar – der fungerede det heldigvis upåklageligt. Der er en del film på siden som man som gyserfan bør tjekke ud.

Men hos denne film bør man ikke forvente de helt store overraskelser. Ganske underholdende, men indeholder ikke noget nyt.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)