The Entity

0
Postet 23. april 2016 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 77 min.
 
Udgivet: Peru 2015
 

:

Til tider meget uhyggelig.
 

:

Ikke noget nyt der...
 

En gruppe filmstuderende beslutter sig for at lave en dokumentar om emnet “reaction video” fra nettet – det er videoer af folk der ser død og tortur på video og man ser derfor deres reaktioner. De får kontakt med en der har en sådan film og det viser sig, at de tre på videoen, alle […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

TheentityEn gruppe filmstuderende beslutter sig for at lave en dokumentar om emnet “reaction video” fra nettet – det er videoer af folk der ser død og tortur på video og man ser derfor deres reaktioner. De får kontakt med en der har en sådan film og det viser sig, at de tre på videoen, alle er døde under mystiske omstændigheder. De får kontakt med den ene’s stedbror, som viser dem vej til kirkegården, hvor filmen blev fundet i et arkiv. De finder filmen, sætter den på og der starter turen ind i et net af underlige begivenheder… For der hviler en ældgammel forbandelse over det hele, hvilket de snart får at mærke på første hånd.

Fra Peru kommer der her en gyser, som har samme titel som den uhyggelige film “The Entity” fra 1982. Så skræmmende er denne dog ikke. Filmen er lavet som first hand-recording – og det vil sige, at vi er tilbage til at se hvad der filmes af hovedpersonerne selv, som i “Blair Witch Project” og hele “Paranormal Activity”-franchisen. Første indtryk var “Ikke igen!”, for det er blevet voldsomt moderne at spytte film ud på denne måde. Og det begynder at virke små-irriterende at se film, hvor der pjattes ind i kameraet og laves jokes af personerne, som om de absolut skal vise hvor godt alt er, inden det skræmmende begynder. Theentity2

“The Entity” er ikke dårlig. Den indeholder nogle gode scener, hvor man blot forventer der sker noget. Men hvor der ikke altid gør det. Og den indeholder også masser af løben rundt, forvirrende optagelser med rystende kamera/telefon og det er altså set mange gange før – virkningen er knap så overraskende og uhyggelig mere. På mange måder minder den meget om førnævnte film – der er taget virkemidler fra disse og fra japanske gyserfilm. Og ideen med at se noget på video, hvortil der hænger en forbandelse, er jo heller ikke helt ny mere (“The Ring” fra 2002, f.eks.).

Men “The Entity” er heller ikke en film der indeholder de vilde overraskelser eller ny-tænkning. Skuespillet er ganske overbevisende og effekterne er som oftest udført i mørke, så det er ikke fordi der afsløres så meget. Man ser aldrig rigtigt “the entity” og det er på en måde en skam. For i denne film havde det klædt den at afsløre, om ikke det hele, så ihvertfald en lille smule mere rent visuelt.

Filmen er altså lidt af hvert: irriterende, uhyggelig og til tider meget forudsigelig. Men absolut et kig værd, hvis du lige har 77  minutter – for den er lavet af fans af genren, det ses tydeligt.


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)