The Dentist

0
Postet 10. juli 2012 af i Komedie

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 92 minutter
 
Udgivet: USA 1996
 

:

Yuzna-stil
 

Historien er jo banal: ung og smuk kone, poolmanden og den svigtede ægtemand, der går amok.
Men sæt ægtemanden til at have et job som tandlæge og det hele ser meget værre ud.

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Så er AWE atter ude med en ægte splatter-klassiker, som sidst er set på VHS på en støvet hylde. Eller som hos undertegnede, der er så heldig at have denne Yuzna-perle i samlingen.

Dr. Feinstone er en rig og respekteret tandlæge med en ung og smuk kone. I hans verden skal der være renhed, klinisk renhed og derfor krakelerer hans verden også totalt, da han finder ud af, at hans kone har et lidt for godt forhold til pool-manden, som har haft sin støvsuger lidt for langt fremme.

Den kære tandlæges sind falder fra hinanden og han forfalder til galskab. Da han møder ind på sin klinik, efter at have fundet ud af hvad hans kone har gang i, ser han syner og kan ikke holde koncentrationen omkring sit arbejde.

Efter en noget hektisk dag, lokker han sin kone ind på klinikken efter endt arbejdsdag og kan du holde til at se en tandlæge lave rod i munden i close-up, så velbekomme.

Filmen ender dog ikke her, for efter at have vist poolmanden hvad han har lavet af tandarbejde for sin kone, er det hans tur – og så er der jo også flere kunder i klinikken næste dag. Ikke at forglemme. Så alene lyden af et bor er en pine, men at se en tand blive boret i stykker….ja, ikke for sarte sjæle, selvom det er gjort med et gran af overdrevent humor.

 

Historien er skrevet af Stuart Gordon og Dennis Paoli, som stod for nogle af 80’ernes og tidlig 90’ers bedste og mest opfindsomme horror og splatterfilm, altid med masser af gode detaljer og med et twist af humor. Og Brian Yuzna er en del af det team. Derfor er selve opbygningen af filmen og måden den er skruet sammen på, meget lig de trekløveret har lavet sammen. Og DET er ikke ringe, skulle jeg lige hilse og sige. Med lidt overdrevet skuespil, skæve vinkler på kameraet, atypisk musik til og effekter, der får det til at vende sig i dig, er linjen lagt. Top-kvalitet indenfor denne genre. Yuzna/Gordon’s film har altid været af høj kaliber og fyldt med overraskelser.

Trauma Magazine lavede interviews med både Brian Yuzna og Stuart Gordon i 1992

Nu afventer undertegnede blot flere titler fra det team, som f.eks. den geniale Society (1989).

En klassiker du bør sætte tænderne straks


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)