The Dark Lurking/Aliens vs. Zombies

Postet 30. november 2010 af i

Info

 
 
 
 

Fra en engelsk originaltitel, er der lige plottet en mere sigende tekst på fra AWE’s side, nemlig Aliens vs. Zombies, som faktisk siger mere om filmen end den originale tekst. År 2017, 2 km. under jordens overflade, befinder et hemmeligt forskningscenter sig. Noget er gået galt. Kommunikationen med omverdenen er afbrudt og de overlevende er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Fra en engelsk originaltitel, er der lige plottet en mere sigende tekst på fra AWE’s side, nemlig Aliens vs. Zombies, som faktisk siger mere om filmen end den originale tekst.
År 2017, 2 km. under jordens overflade, befinder et hemmeligt forskningscenter sig. Noget er gået galt. Kommunikationen med omverdenen er afbrudt og de overlevende er ladt tilbage med nogle benhårde lejesoldater, en masse zombieagtige mennesker og frådende aliens.
Jojo, dette er en sand krydsning mellem Evil Dead, gamle zombiefilm og klaustrofobien fra Alien mixet med lidt fra Predators. 
Faktisk er det ikke ligetil at beskrive handlingen – for det er meget simpelt. Det gælder overlevelse og det gælder om at komme op til overfladen. Noget som de alle ihærdigt forsøger. Især Lena (spillet af Tonia Renee), som har sære syner og drømme, som vi som tilskuere oplever i lynhurtige klip, som en slags flashbacks.
Skuespillet er bestemt ikke særlig godt. Der bliver bidt tænder, fyret klicheer af og skudt zombier i smadder, så man kan henlede tankerne til et voldeligt spil eller en trailer for first shooter-spil. Faktisk er den eneste overbevisende Tonia Renee. De andre, især lejesoldaterne, overspiller deres roller 80% og det gør det meget krampagtigt at se på.
Når det er sagt, så må det siges at det hele bliver bundet udmærket sammen af nogle vizuelle gode virkemidler. Zombierne er gode, til trods for at man ikke ser dem tæt nok, ligesom der ikke svælges i deres udskejelser, med mindre det er på afstand. Scenerne, de få der desværre er, fra rummet, virker yderst troværdige og giver nogle gode rammer til filmens handling.
Alt taget i betragtning af, at det er instruktørens debut, som spillefilmsinstruktør, er det ganske godt klaret.
Filmen bliver hurtigt ensformig i stilen, da der snart ikeke r andet at lave end at skyde zombier, bide tænderne sammen og råbe mens man fyrer en salve af mod de angribende, men…alligevel er den seværdig. Fordi indpakningen er okay.
Slutningen? Ja, den er skam okay!!
KM
 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.