The Collector

0
Postet 17. oktober 2013 af i Splatter

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 82 min.
 
Udgivet: USA 2012
 

:

Konstant i bevægelse og fantasifuld.
 

:

Stilen er set før.
 

Når folkene bag den blodige SAW-filmserie planlægger en ny film, så jubler de i den afdeling der laver filmblod og leverer lig-dele. Det må de gøre, for her er der ikke lagt fingre imellem. Elena og to venner tager til en fest i en øde del af byen i en forladt fabriksbygning. Festen er dybt […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

The CollectionNår folkene bag den blodige SAW-filmserie planlægger en ny film, så jubler de i den afdeling der laver filmblod og leverer lig-dele. Det må de gøre, for her er der ikke lagt fingre imellem.

Elena og to venner tager til en fest i en øde del af byen i en forladt fabriksbygning. Festen er dybt hemmelig, så de har endda et kodeord for at blive lukket ind. I den enorme fabriksbygning fester hundredvis af unge – festen bliver dog brat stoppet. Elena tager sin kæreste i at kysse en anden pige og i arrigskab smutter hun i et tilstødende lokale. Meget heldigt for hende, for i festsalen starter en mystisk skikkelse under taget nemlig en ren dødsfælde op – og snart er alle de unge smadret til uigenkendelighed af en….ja, forestil dig hvordan det ser ud, hvis en overdimensioneret mejetærsker kører gennem et lokale med folk. Hendes held varer dog ikke ved, for skikkelsen, der er klædt i sort og bærer en slags SM-maske, smider hende i en kasse og tager hende med. Imellemtiden undslipper dog der dog en fra bygningen, Arkin, der snart finder sig selv på sygehuset. Elenas velhavende far, har dog hyret nogle folk til at tage ham med tilbage for at finde Elena. Kun han kan finde vej til bygningen.

Snart er han tilbage i den store fabriksbygning og de lange smalle gange, der er fyldt med dødelige fælder – og i mellemtiden prøver Elena at undslippe. Som det sig hør og bør i sådan en film, er det ikke det letteste. Og tro mig, det må have været en skøn følelse for producerne at planlægge denne film: de har en livlig fantasi i mordmetoder og det får de vist op til flere gange.

Volden er tydelig og udpenslet, men aldrig mere end at det stadig fremstår, at det er film.

Det er iderig splatterfilm.

For splatteren bliver brugt til overflod. Jeg kan huske da jeg første gang så Lucio Fulci’s “New York Ripper” (1982) – det er vold der er udpenslet. Men hvor den blodige vold i Fulci’s film virker skræmmende, i sin helhed med lydsiden, så er volden her skabt til….ja, tro det eller lad være, et hungrende publikum efter underholdning. Der er simpelthen sket en fantastisk udvikling af film, der viser blod og tortur fra video nasties i 80’erne til film der laves nu. Alt bliver vist, gerne flere gange. Uden at komme til at lyde sadistisk, for det er jeg bestemt ikke, må jeg sige, at det er herligt. En film som denne skal ses som det den er: vildt blodig underholdning med tilhørende effekter, der kun kan skabe respekt, da det ikke alene er godt lavet, men også fantastisk godt fundet på.

Skuespillerne gør det de skal: agerer febrilske, angste, hævngerrige og sårede/døde – der er ikke så meget andet at sige til det.The collector-1

The Collection minder rigtig meget om SAW-filmene, stilen er tydelig – især fordi der kun går 11 min. fra starten til blodet sprøjter op i litervis på din fladskærm. Og filmen ER underholdende, vellavet og man kan hele tiden forvente at sidde med åben mund og polypper, da der sker overraskende ting konstant. Fælderne er eminent godt fundet på og det hele går op i en højere enhed med en morder der bærer maske og er tavs og ligeglad med sine ofre.(A la Michael Meyers, Jason og alle de andre fine herrer filmindustrien indenfor denne herlige genre har skabt).

Kan du li’ SAW kan du li’ The Collection.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)