The cabin in the woods

1
Postet 23. september 2012 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 92 min.
 
Udgivet: USA 2011
 

:

Overraskelsen er total...
 

Som et lille mix af The Evil Dead, Friday the 13th, Night of the living dead og en sjat Hostel, skal du være beredt på at se lidt ud over det du måske lige havde forventet. Men lad os tage begyndelsen: en flok unge skal på en hyggetur med sex og fest i en fætters […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Som et lille mix af The Evil Dead, Friday the 13th, Night of the living dead og en sjat Hostel, skal du være beredt på at se lidt ud over det du måske lige havde forventet.

Men lad os tage begyndelsen: en flok unge skal på en hyggetur med sex og fest i en fætters hytte, som ligger udenfor lov og ret. De tanker på en sær tankstation og møder den typiske tankpasser, som i Texas Chainsaw Massacre. For at komme til hytten, skal de gennem en tunnel og det er der, at man efter 12 minutter, begynder at blive nysgerrig. For da de ankommer til hytten, som minder utrolig meget om hytten i The Evil Dead (1983), begynder en sideløbende historie, som foregår i et ikke-navngivet sted. Et sted med storskærme, kække kontrollørere og interne afdelinger indenfor Service, Kemisk afdeling, osv.!

 

Det er tydeligt, at de unge ter sig som de skal i en slasherfilm som f.eks. Friday The 13th og man aner hvad der skal ske. Og så alligevel ikke. For da de finder en kælder og bevæger sig derned, er der fyldt med ting, der, viser det sig, besegler deres skæbne, der træffer de valget om hvordan de skal dø. Ikke OM de skal dø, men hvordan. De vælger at læse noget op fra en dagbog fra 1903 og det besegler skæbnen for dem. For udenfor vækker det afdøde til live og den skumle skov er snart hjemsted for rådne zombier, der har et mål: at dræbe de unge. Som det hurtigt bemærkes, af den erfarne gyserfan, er typerne i filmen arketyper på en rollebesætning til en slasherfilm. Der er både den sexede blondine, den stærke atlet, osv.! Og i denne slags film er det altid den mest uskyldige der overlever. Netop det bygger filmen på. Bogstaveligt talt.

Jeg kunne sagtens komme til at afsløre for meget, for det hele ender op i en drejning man absolut ikke havde set komme og så selvom man er blevet overrasket een gang over hvad der i bedste The Truman Show sker i hytten og den verden de befinder sig i med al den gru og fantasivæsener man end kunne forestille sig. Og lidt mere end det!

The Cabin In The Woods er en fænomenal film, som ikke keder dig på noget som helst tidspunkt. Den er fyldt med interne jokes, små smil, slasherstil, spænding og uventede overraskelser fra start til slut. Og samtidig bygger den på de faste rutiner indenfor horror. Instruktør Drew Goddard har både arbejdet på LOST og Cloverfield – det siger vel ikke så lidt!

Fantastisk overraskelse!!!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

En kommentar


  1.  
    Daniel Henriksen

    Fed film. Slet ikke som man tror 🙂

Skriv et svar


(krævet)