The Butterfly Effect

0
Postet 6. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Psykologistuderende Evan Treborn har opdaget at han mentalt kan rejse tilbage i tiden og påvirke begivenhederne. Nu har han mulighed for at forhindre, at hans barndomskæreste bliver udnyttet seksuelt af sin far, at hendes psykopat af en bror slår hans elskede hund ihjel og at rørbomben, der eksploderer i en postkasse, slår en mor og […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Psykologistuderende Evan Treborn har opdaget at han mentalt kan rejse tilbage i tiden og påvirke begivenhederne. Nu har han mulighed for at forhindre, at hans barndomskæreste bliver udnyttet seksuelt af sin far, at hendes psykopat af en bror slår hans elskede hund ihjel og at rørbomben, der eksploderer i en postkasse, slår en mor og hendes lille baby ihjel. Problemet er bare, at hver gang Evan sætter sin verden i bevægelse og styrtdykker tilbage i tid og hukommelse for at gøre een ting godt, påvirker det andre ting i rystende grad…
Sådan lyder cover-teksten – og den sidste sætning siger mere end ord. The Butterfly Effect har været undervejs længe, har to instruktører (Eric Bress/J. Mackye Gruber), har en fantastisk gennemtænkt historie og slog fuldstændig benene væk hos undertegnede. Så er det sagt ! Måden hvorpå Evan`s liv, samt de andre liv, forandres ud fra hans handlinger er så gennemførte, så gennemtænkte og så fascinerende, at man ikke kan slippe denne film så let. At gennemgå den for meget ville automatisk give spoilers, så det skal jeg undlade.

Det er utrolig fascinerende at se, hvordan livet hos den enkelte person kan udvikle sig, ud fra små tilfælde (eller store, i visse tilfælde) – det er fantastisk vellavet !
De første 50 min. af filmen er barske – der skal opbygges en masse negativ, som skal ændres i den resterende del af filmen. Men så sker der også ting og sager.
Evan spilles af den forholdsvis ukendte Ashton Kutcher, som gør det helt forrygende. Hans øjesten og kæreste, som er den røde tråd gennem filmen, spilles af den smukke og talentfulde Amy Smart. Endvidere ser vi Eric Stolz i en grum rolle. Jeg kunne skrive længe om dette mesterværk, men det ville ødelægge fornøjelsen mere end det ville gavne. Filmen ER et blændende mesterværk, som er lavet på et lille budget – hvilket ikke ses.
DVDen indeholder to disc`s, den version man kunne nyde i biografen samt Director`s Cut, som virkelig er værd at gennemse efter at have set den “originale” version. På Director`s Cut kan man desuden vælge at lytte til de to instruktørers kommentarer, hvilket kan anbefales kraftigt.
Der er et væld af ekstra materiale, f.eks. tre forskellige slutninger. Director`s Cut har sin helt egen slutning, som nok skal få folk til at enten bide negle, få tårer i øjnene eller blot efterlade een med åben mund og gennemtræk.
Filmen har fået en officiel plads på min top-10-liste og ikke ti vilde heste kan få den fjernet derfra !

Se den, se den, se den !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det er en film der brænder sig ind på nethinden og som man ikke slipper lige foreløbig – jeg er på 5. døgn !!!!!
Ekstra materialet er utroligt: Additional Special Features:
Deleted Scenes(On/Off Directors Commentary)
– Where`s My
– Kids Discuss Art
– Once Bitten, Twice Catatonic
– Get My Memories Back
– Original “You`ve Been Acting Weird Evan”
– Noon Day Stalker Alternate Endings(On/Off Directors Commentary)
– Stalker Ending
– Happy Sappy Ending The Creative Process
Special Visual Effects
Storyboard Gallery
Science and Psych.
Of Chaos Theory
History And Allure Of Time Travel
 

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons