The Boogeyman

0
Postet 3. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Her er atter en gammel klassiker indenfor gyser, nemlig Ulli Lommel’s THE BOOGEYMAN – atter er AWE mestre i at udgive en gammel titel, som måske findes på en støvet hylde i form af VHS-udgave. Og det er jo rart for samlere og ellers for personer, der ikke har set noget til en svunden æra […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Her er atter en gammel klassiker indenfor gyser, nemlig Ulli Lommel’s THE BOOGEYMAN – atter er AWE mestre i at udgive en gammel titel, som måske findes på en støvet hylde i form af VHS-udgave. Og det er jo rart for samlere og ellers for personer, der ikke har set noget til en svunden æra indenfor gysere.

Her er historien tæt lænet op ad Carpenters udødelige HALLOWEEN fra 1978. Meget tæt, endda!

Lacey og hendes bror Jake, havde en miserabel barndom, med en mor der drak og havde en kæreste, der ikke havde meget tilovers for hendes børn. En aften binder han Jake til sengen og efterfølgende dræber Jake ham med en stor køkkenkniv. Søsteren Lacey overværer dette i et gammel, stort spejl.

20 år efter bor de to søskende sammen hos en plejefamilie. Lacey plages af mareridt fra mordnatten og opfordres til at besøge barndomshjemmet. Under besøget ser hun dog morderen i spejlet i værelset, hvor stedfaderen blev dræbt og hun knuser spejlet i panik. Stumperne tager hendes mand med hjem og ud fra devisen om, at spejlet fanger det sidste det ser, hjemsøges de nu pludselig af den afdøde stedfar’s onde ånd. Intet mindre.

Filmen er et nostalgisk gensyn med en svunden æra indenfor gyserfilm. Det er en bund-naiv film, som alligevel formår at underholde. Effekterne er som de jo var dengang og det gør egentlig ikke noget. Det hører sig til, når man først er i gang med filmen.

Skuespillet er tilpas jævn (de to der spiller bror og søster i filmen, er faktisk er bror og søster i det virkelige liv).

Tyskfødte Ulli Lommel er manden der jo er kendt for at have lavet film af lidt lavere kvalitet, men denne formår faktisk at fange, da den er tilpas opfindsom.

Filmen blev fulgt op af en efterfølger i 1983 og er genindspillet i 1992.

 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons