The Boogeyman

0
Postet 4. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Dette er skide uhyggeligt – tro mig. Med grobund i gamle myter, som Bøhmanden i klædeskabet, kommer Sam “Evil Dead” Raimi med en ny produktion fra sit geniale selskab, Ghost House Pictures. Han stod bag den amerikanske udgave af The Grudge, som han producerede og den er jo blevet meget vellykket. Derfor var forventningerne til […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Dette er skide uhyggeligt – tro mig. Med grobund i gamle myter, som Bøhmanden i klædeskabet, kommer Sam “Evil Dead” Raimi med en ny produktion fra sit geniale selskab, Ghost House Pictures. Han stod bag den amerikanske udgave af The Grudge, som han producerede og den er jo blevet meget vellykket. Derfor var forventningerne til denne film også store – og de blev så sandelig indfriet.

Tim oplevede som 8-årig, hvordan hans far blev suget ind i klædeskabet af Bøhmanden – naturligvis en traumatisk oplevelse, som af psykologer blot blev betegnet som et barns virkelighedsflugt, efter at faderen i virkeligheden skred fra søn og kone. Tim ved dog bedre.

Vi følger Tim 15 år senere, med kæreste og venner, men stadig præget af angsten for klædeskabe og mørke – forståeligt nok, da traumet aldrig er blevet bearbejdet rigtigt.
Hans liv tager en uventet drejning da hans mor dør. Hans mor levede til sine dages ende i det selv samme store, ensombeliggende hus, hvor tragedien ramte Tim som 8-årig (for slet ikke at nævne hans far !). Tim beslutter sig for at tage ud i huset og sortere lidt gamle billeder, osv., og måske inderst inde gøre op med frygten for det ukendte i skabene.

BOOGEYMAN er en yderst vellykket gyserfilm, som rummer alle de små finesser et filmhold kan lave, for at påvirke tilskuerne i den bedst tænkelige grad, hvis det drejer sig om at skræmme og få nakkehårene til at rejse sig. Der er flittigt brug kameravinkler ud over det sædvanlige, skæve vinkler, auditive virkemidler, som er meget, meget skræmmende og til sidst slipper vi ikke for computereffekter. Disse kunne måske, måske ikke, have været undværet. Det er i hvert fald i slutningen klimaks, man bliver mindet om, at det “bare” er en film og bliver taget lidt med tilbage til virkeligheden – en skam ! Men hvad der er en skam i filmens summa summarum, opvejes til fulde af al det der sker inden tiden – man aner ikke uråd om noget af det sære der sker, og bliver derved overrasket gang på gang.
Chokeffekterne er geniale, virker 100%, sidder lige – ja, undskyld udtrykket, i skabet hver gang !

Især da der bygges på barndommens angst for det mørke og det ukendte, det vi alle sammen har oplevet, bliver det hele mere naturalistisk og derved ekstra chokerende ! Dette er utrolig vellykket og selv garvede gyserfans må få svedige håndflader og føle halsen snøre sig sammen. Tim får at vide, at han skal se frygten i øjnene – det samme gælder for dig – start med denne film !!! Anbefales på det kraftigste !!!!!

Der er noget der pusler i skabet bag ved mig i skrivende stund – jeg må hellere se efter, hvad det dog kan være…

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons