The ABC’s Of Death

0
Postet 14. juni 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 124 min.
 
Udgivet: USA 2012
 

:

Overrasker, nytænkning
 

:

Nogle flops er der da imellem...
 

Her er noget af en særpræget udgivelse. 26 instruktørere, der alle har fået et begyndelsesbogstav hver – og har derefter skullet lave en kortfilm med døden som omdrejningspunkt. Noget af en opgave. Og er det så lykkes? Med et stort udvalg af genreintruktører, såsom bl.a. Ti West (The Innkeepers), er der lagt op til nogle […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

abcofdeathHer er noget af en særpræget udgivelse. 26 instruktørere, der alle har fået et begyndelsesbogstav hver – og har derefter skullet lave en kortfilm med døden som omdrejningspunkt. Noget af en opgave. Og er det så lykkes?

Med et stort udvalg af genreintruktører, såsom bl.a. Ti West (The Innkeepers), er der lagt op til nogle helt, helt forskellige film, alle med hver deres særpræg – eller mangel på samme. For een ting er sikkert: det er svært at slippe filmen, når man først er i gang. Måske hænge det sammen med åbnings-filmen, som er uhyggelig overraskende og voldsom på den gode måde. Og efter at være introduceret for filmens opbygning via denne første perle, var interessen vakt og dermed svær at slippe filmen. Men perlekæden af herligheder, er ikke uden brodne kar og sprunkne perler. For ind i mellem er der film, hvor man ikke kan undgå at tænke “hvad var meningen med det?”. Det kan være film med enorme Muppet-agtige forklædninger af en kat og en hund der slår løs på hinanden i bedste tegneserie-stil, det kan være japansk særhed fyldt med tarmluft. Men det kan også være den, hvor man forventer en fiasko, f.eks. når det viser sig hele filmen er animeret voks eller tegnefilm, men hvor det ender ud med en herlig oplevelse alligevel. Der er altså noget for enhver smag i denne samling af kortfilm.

Der er nok til en spændende aften i selskab med en masse specielle filmfolk, der alle har noget på hjerte. Tro mig, de fleste af disse kortfilm er ganske overraskende – på den rigtige måde.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)