Terminator Genisys

0
Postet 5. november 2015 af i Science Fiction

Info

Genre:
 
 
Skuespillere:
 
Distributør:
 
Spilletid: 126 min.
 
Udgivet: USA 2015
 

:

Lækkert gensyn, sublim underholdning
 

:

Følg godt med - indviklet historie
 

John Connor (Jason Clark) sender Reese fra 2029 tilbage til 1984 for at beskytte Sarah Connor – ja, det er som vi husker det fra den geniale film fra 1984. Hvad der ellers alt skete er jo filmhistorie. Men her er en anden virkelighed. Connor sender Reese tilbage, men noget uventet gør, at Reese havner […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

TerminatorJohn Connor (Jason Clark) sender Reese fra 2029 tilbage til 1984 for at beskytte Sarah Connor – ja, det er som vi husker det fra den geniale film fra 1984. Hvad der ellers alt skete er jo filmhistorie.

Men her er en anden virkelighed. Connor sender Reese tilbage, men noget uventet gør, at Reese havner i en alternativ tidslinje. Vi er altså sådan set tilbage hvor første film startede, men så alligevel ikke. For intet er som regner med alligevel.

Filmen starter som den første begynder, næsten. Og alle de andre film ind i mellem er glemt – nok også godt nok. Og den første halve time, føles det som man får det ene dejavu efter det andet, da filmen næsten er en ny-indspilning af de gamle scener. Men pludselig twister det hele dog og den gamle Arnold dukker op for at have en seriøs fight med…den Arnold der var med i filmen fra 1984. Forvirrende? Ja, for et øjeblik. Men det giver mening. For den gamle Arnold har nemlig siden Sarah Connor var lille, forberedt hende på mødet i 1984. Så alt er anderledes i et velkendt miljø. Samtidig er super-skurken igen i en slags flydende metal – bare endnu vildere end i 2’eren, hvor det ellers var temmelig godt fundet på.Terminator2

Det er så dejlig befriende at se Arnold tilbage i sin glansrolle og så endda to gange. Tilbage er de rappe replikker, Arnolds tørre humor som Terminator og en historie der fænger 100%. Det hele er så fuldendt godt fundet på og selvom man kan blive ret forvirret overhistorien, med alle dens afstikkere og tidslinjer, så er det ganske enkelt sublim underholdning.

Anmeldelsen her er baseret på BluRay i 3D og er set på en 55″ skærm i lækker lyd, hvilket gjorde udslaget endnu bedre. Den er skabt til at ses i 3D, hvorfor du bør anskaffe dig et TV der kan det, hvis du ikke har det. Ikke alle film der udkommer på det medie, gør sig optimalt på TV, men der er visse undtagelser, bl.a. denne. Og lydsiden gjorde bare det sidste pift.

Det var en stor oplevelse – og skønt gensyn med Arnold i sin glansrolle. Gammel, men ikke udtjent, som han selv siger i filmen.

KM

 


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)