SPLINTER

0
Postet 5. juli 2012 af i Science Fiction

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 82 min.
 
Udgivet: USA 2008
 

:

Underholdende splatter-sci-fi
 

Monsterfilm med splatter-effekter

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Næste gang undertegnede får en splint i fingeren, vil tankerne uvilkårligt fare hen på denne parasit, som er den egentlige hovedperson i denne herlige og meget blodige monsterfilm. Og så er der først grund til at gå i panik!

Seth og Polly planlægger en romatisk weekend i det fri, men kidnappes af et kriminelt kærestepar. De strander på en øde beliggende tankstation og stifter (!) snart bekendtskab med en parasit, der opfører sig som intet andet filmmonster har opført sig. Det er en vild historie og hele filmens handling er faktisk henlagt til denne tankstation, hvor de er fanget og belejret af monsteret. Selve monsteret opfører sig temmelig vildt, idet kunsten er at sætte døde kropsdele, kød, sammen med splinter, som bryder ud gennem huden og kødet. Så der er lagt op til fed splatter-underholdning i stil med ægte 80’er-splatter og tankerne henledes til både THE THING (1980) og enkelte sekvenser fra EVIL DEAD (1980).

SPLINTER overrasker hele tiden og opfindsomheden er uovertruffen. Effekterne er i top, skuespillet er i top og selve historien, hvor tynd den end måtte forekomme, er altså også i top, idet stemningen er fængende. Miljøet er konstant denne tankstation og bortset fra en enlig kvindelig betjent, der får en blodig skæbne, så møder vi ikke andre personer. Det er med til at fastholde stedet og belejringen, idet vi som seere ikke kommer rundt andre steder. Vi er lige så fanget, som hovedpersonerne. Filmen lægger ingen fingre imellem og det betyder du bl.a. skal gennemgå en amputeringsscene, hvor en arm skæres af med en hobbykniv (!) og senere tages en betonklods i brug. Velbekomme!

På Screamfest i USA vandt filmen priser for bl.a. Bedste Film, Bedste Effekter, Bedste Instruktion, Bedste Make-Up og Bedste Klip – forståeligt. Det er en herlig lille perle, som bør stå ved siden af andre store monsterfilm.

Godt med ekstra materiale:

  • Featurettes: The Creature – Building the Gas Station, How to make a Splinter pumpkin, Shooting Digitaly, Oklahoma weather, The Wizard, A look at Splinter, trailer, trailershow

Stor overraskelse!!!!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)