Splice

0
Postet 27. februar 2011 af i

Info

 
 
 
 

I en film om spaltning af DNA, gensplejsning og at spille Gud, forventes det vel, at der laves et monster der i lynhast udvikler sig til at være en dræber, som slipper løs og går amok. Og dertil serveret en slutning som fortæller en morale om, at mennesket ikke skal spille Gud. Men sådan er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

I en film om spaltning af DNA, gensplejsning og at spille Gud, forventes det vel, at der laves et monster der i lynhast udvikler sig til at være en dræber, som slipper løs og går amok. Og dertil serveret en slutning som fortæller en morale om, at mennesket ikke skal spille Gud.
Men sådan er denne film ikke. Guillermo Del Toro har produceret en fantastisk film, om Clive Nicoli (Adrien Brody) og Elsa Kast (Sarah Polley), der forsker sammen om gensplejsning af multiorganismer. De har sammen med deres hold kreeret to sære skabninger, som der forskes med. Men i det hemmelige har de også lavet et forsøg med menneskelig DNA og det er der kommet et ganske andet resultat ud af. Skabningen, som indeholder f.eks. kænguru, menneske, fulg og padde bliver døbt Dren og udvikler sig meget hurtigt fra ”unge” til lille pige til teenager-agtig skabning med forførende øjne. Omstændigheder gør, at de er nødt til at flytte Dren til en afsiddesliggende gård med tilhørende lade, hvor de indretter bolig til deres ”datter”. Men nøjagtig som en almindelig teenager, sker der homonelle ændringer og adfærd bliver mere provokerende hos Dren. Og det er her man kunne forvente, at det hele udviklede sig til den sædvanlige monster-historie. Det sker dog ikke – for instruktør Vincenzo Natali udvikler konstant historien og Dren i et godt tempo, som gør at man konstant er fanget af historien – og ikke mindst de fantastiske effekter. Hele filmen bæres simpelthen af utrolige effekter, blændende skuespil og en historie, der er ganske nyskabende indenfor denne genre.
Dren spilles helt eventyrligt af Delphine Chaneac, som er utrolig godt ændret via CGI-effekter. Jeg havde svært ved at få armene ned under hele filmen, som er et sandt eventyr blandet med drama, science fiction og horror – men i en sammenblandet masse, som gør det bedre end de fleste film i denne genre. 
SPLICE er intet mindre end et mesterværk! Man smiler, gyser og føler med og netop det er hvad sådan en film skal kunne. Og at den så alligevel formår at overraske flere steder er kun et stort plus mere i bogen.
Genialt!
KM
 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons