Sound Of Thunder

0
Postet 4. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Så er der ellers lagt I ovnen til rendyrket science fiction ! Efter en novelle af Ray Bradbury kommer her fortællingen om Chicago i året 2058, hvor firmaet Time Safari har specialiseret sig i, at lave jagt på dinosauruser i urtiden. Eller rettere, én bestemt Tyranosaurus Rex på et bestemt tidspunkt i dens liv, på […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Så er der ellers lagt I ovnen til rendyrket science fiction ! Efter en novelle af Ray Bradbury kommer her fortællingen om Chicago i året 2058, hvor firmaet Time Safari har specialiseret sig i, at lave jagt på dinosauruser i urtiden. Eller rettere, én bestemt Tyranosaurus Rex på et bestemt tidspunkt i dens liv, på selv samme sted hver gang der foretages en tidsrejse. Firmaet sender kunden af sted med et team jægere, og de havner det samme sted hver gang, på samme minut hver gang – teamets medarbejdere ved derfor præcis, hvornår de skal nedlægge dyret. Og på den måde sker der ingen uheldige situationer, som kan have en uheldig indflydelse på fremtiden. Som vi ved, kan der ske de mest grumme ting, hvis man ændrer på fortiden under en tidsrejse – se blot på BACK TO THE FUTURE, THE BUTTERFLY EFFECT og endda en episode af THE SIMPSONS.
Teamet tager afsted med et vennepar, hvoraf den ene er nervøs som bare pokker – og man kan jo sige sig selv, at der må ske et uheld. Deres specialkonstruerede geværer virker ikke, da der er allermest brug for dem og der udbryder – klart nok – panik. Hvem ville ikke panikke med en enorm, brølende Rex stående foran én ? Da de overvinder faren og kommer helskindede tilbage, viser det sig efter få timer, at alt ikke er som det skal være. En astronomisk “tidsbølge” skyller ind over verden, som en anden Tsunami-bølge og forskyder hele balancen – en fatal eftervirkning af det der skete under tidsrejsen; hvad der end skete. Store træer er begyndt at gro de særeste steder – og snart sker der værre ting: da den næste tidsbølge rammer indser teamlederen Travis Ryer (Edward Burns fra bl.a. Saving Private Ryan) at der må gøres noget. De er nødt
til at rejse tilbage og finde ud af, hvad der skete og rette op på fejlen. Tingene forandrer sig hastigt i verden og det sidste skridt i evolutionen er menneskeheden. Hvis ikke fejlen rettes, vil mennesket ikke udvikle sig – og hvad udvikler de sig ellers til ??
Historien er jo fænomenal og nok noget af det mest ultimative en sci-fi-elsker kan tænke sig, hvis handlingen skal foregå på Jorden. Tilmed er der også noget for horror-freaken, da der er nogle ganske gode effekter med i form af nogle af naturens luner, som det måske kunne have udviklet sig.
En sådan historie kræver naturligvis ikke kun en god indgangsvinkel, men også nogle blændende effekter for at kunne holde 100%. Instruktør Peter Hyams (End Of Days, 2010, Capricorn One, mfl.) sparer penge ved at holde
historien i hovedrollernes rammer og ikke bevæge sig ud over deres grænser. Vi må altså selv gisne os til, hvordan situationen er andre steder i verden, hvor Spielberg ville have vist os andre dele af kloden.
Desværre er der også sparet lidt på baggrundseffekterne, som slet ikke holder vand. Det kan altså gøres bedre nu om dage. Men dyrene der vises, er ganske godt lavet og det trækker op i gennemsnittet.
Filmen er absolut ikke en milepæl indenfor genren, men jeg nød den alligevel, da den på intet tidspunkt bliver ensformig, tværtimod spidses situationerne til og man sidder yderst på sofakanten. Og så kan man sagtens leve med, at baggrundseffekterne i byen ikke er for gode. Ideen er fascinerende og A SOUND OF THUNDER leverer varen ganske udmærket – nok til at man ikke glemmer den lige med det samme. Og det siger ikke så lidt.
Ergo en low-budget, der gerne vil ligne en big-budget, som ender med at blive lidt ind i mellem, rent filmisk.
Slet, slet ikke dårligt !!!!! Se den, se den !!
KM
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons