Shutter Island

0
Postet 29. november 2010 af i

Info

 
 
 
 

Martin Scorsese er på banen med denne fantastiske psykologiske thriller, som sender kolde gys ned ad ryggen på enhver filmelsker! Scorsese prøver kræfter med thriller-genren i Shutter Island, og ender med at lave en af årets bedste thriller. Leonardo DiCaprio samarbejder endnu en gang med den instruktør, som i fællesskab har lavet film som The […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Rasmus K. Jensen
Hele artiklen
Martin Scorsese er på banen med denne fantastiske psykologiske thriller, som sender kolde gys ned ad ryggen på enhver filmelsker! Scorsese prøver kræfter med thriller-genren i Shutter Island, og ender med at lave en af årets bedste thriller. Leonardo DiCaprio samarbejder endnu en gang med den instruktør, som i fællesskab har lavet film som The Departed og The Aviator, og DiCaprio er utrolig troværdig i rollen som U.S. Marshall, Teddy Daniels.  
Mr. Daniels bliver sendt ud på en ø, som er beliggenheden for et sindssygehospital, til de kriminelt sindssyge, da en af beboerne er forsvundet fra sin celle. Hvad han troede ville være en helt almindelig rutinemæssig efterforskning, åbner pludseligt op for skjulte sandheder og grufulde hemmeligheder om øen og dets beboere.
 Mr. Daniels er svært plaget af traumatiske minder fra fortiden, som mere og mere konfronteres med hans nutidige liv. Han begynder at få øjnene op for, at det hele ikke er, som det skal være, og der gror en mistillid til alt og alle inden i ham. Hvem kan han stole på, og hvem er indblandet i det syge spil, der foregår på denne afsides ø?
Dette er en af de film, hvor man sidder helt ude på kanten af stolen af ren og skær spænding! Filmen tager hele tiden en uventet drejning, og nye ting går op for både hovedpersonen og seeren. Sammenspillet mellem fortidens traumatiske flashbacks og hans nutidige liv, fungerer helt eminent og giver langsomt et billede af hvem hovedpersonen er. 
Med et cast af talentfulde skuespillere skabes den helt rigtige atmosfære omkring denne mystiske og uhyggelige galeanstalt. Den skræmmende dr. John Cawley, spillet af Ben Kingsley, spiller så godt, at det giver gåsehud! I starten virker han meget flink og hjælpsom i efterforskningen, men langsomt ændres hans karakter og man kan ikke længere finde ud af, hvem man skal stole på længere.
Udover det, er lyd-redigeringen og scenografien helt i top, og bidrager med at filmen vil gå over i historien som et af de større og kendte værker fra Hollywood. 
Det er længe siden, at jeg har set en film, der fangede mig så meget, og samtidigt efterladt mig målløs efter rulleteksterne! Man prøver hele filmen igennem at gætte slutningen, men bliver hele tiden overrumplet med en ny drejning i sagen. 
Tro mig, du gætter aldrig slutningen!
RKJ
 

Om skribenten

Rasmus K. Jensen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)