Savage Streets

0
Postet 30. september 2010 af i

Info

 
 
 
 

Når folk hører navnet Linda Blair falder de fleste filmelskere over ét bestemt ord: “Exorcisten”! Linda Blair ses i en rolle man aldrig har set hende i før, som den hardcore og brutale kvinde, Brenda. Filmen er blandt nogle af 80’ernes bedste Grindhouse-film, hvor det velkendte ”Rape and Revenge”-tema beskriver filmens handling fra start til […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Rasmus K. Jensen
Hele artiklen

Når folk hører navnet Linda Blair falder de fleste filmelskere over ét bestemt ord: “Exorcisten”! Linda Blair ses i en rolle man aldrig har set hende i før, som den hardcore og brutale kvinde, Brenda. Filmen er blandt nogle af 80’ernes bedste Grindhouse-film, hvor det velkendte ”Rape and Revenge”-tema beskriver filmens handling fra start til slut. En bande af unge mænd med fingrene i kokain, sprut og ballade, gør et forsøg på at score Brenda og hendes veninder.  Forsøget ender i at pigerne stjæler deres bil, kører en lille tur i den, for til sidst at fylde den op med skrald og affald. Det sku lle de aldrig have gjort, da banden finder frem til Brendas døvstumme lillesøster, som bliver voldtaget af dem. Brendas raseri efter episoden sætter ingen grænser, og jagten går nu ind på hævn over de unge lømler.
 
Kun fantasien sætter grænser for hvordan den hadefulde Brenda hævner sig på, og når man nævner bjørnefælder og armbrøst, har man ikke sagt for meget!
Filmen bygger langsomt spændingsmomentet op ved at vi som seere i god tid kender til deres skumle intentioner, lang tid inden pigen er klar over det. Det er med til at skabe en nervepirrende venten på, hvornår filmen rammer sit klimaks. 
Filmens beskrivelse reklamerer med træk fra både ”Dirty Harry” og ”En mand ser rødt”, og man må til en vis grad give den ret. Den rå attitude og barske opførsel kan sagtens drage paralleller til den gode gamle Harry Callahan. Filmen er helt klart en af datidens bedste genrefilm, og med en god blanding af action, ballade og rå gadekultur, er filmen noget specielt for mange filmelskere.
RKJ
 
 

Om skribenten

Rasmus K. Jensen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)