Sauna

0
Postet 3. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Her er noget så sjældent som en finsk film og endda en gyser – og tilmed er det slet ikke ringe. Vi befinder os i 1595 og krigen mod Rusland er slut. Eerik har været mange år i krig og er gennemtæret af vold og menneskeliv, som han har på samvittigheden. Hans bror Knut er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

coverHer er noget så sjældent som en finsk film og endda en gyser – og tilmed er det slet ikke ringe.

Vi befinder os i 1595 og krigen mod Rusland er slut. Eerik har været mange år i krig og er gennemtæret af vold og menneskeliv, som han har på samvittigheden. Hans bror Knut er den mere empatiske type, der begår en forfærdelig forbrydelse, da han efterlader en pige i et underjordisk spisekammer – naturligvis til en grusom død.

Kort efter begynder han at se en pigeskikkelse i ødemarken, hvor det meste af filmen foregår. En pigeskikkelse meget lig pigen han efterlod – sære syner indfinder sig og det hele kulminerer, da de finder en mystisk landsby, hvor de skal underrette beboerne om, at krigen er slut og grænsen skal inddeles. I byen findes en sær sauna, der kan rense folk for deres synder – siges der. Pigen er begyndt at hjemsøge dem og det hele bliver mere og mere mystisk.

Det var med stor overraskelse, at jeg indså, at denne film faktisk er ret god – også selvom den er noget så sjældent som en finsk gyser. Skuespillet er i top, location er tilpas sært og mystisk og historien er så sær og uhyggelig, at den fanger meget hurtigt. Meget lig de asiatiske gysere.  Der er i det hele taget ikke så meget ris til denne udgivelse, idet billedet og udgivelsen i det hele taget, også er helt i top.

En gyser ud over det sædvanlige, med nytænkning og overraskelser. Tilmed byder DVDen på spændende ekstra materiale. AWE har her formået at udgive en titel, der har fået stor opmærksomhed på det internationale marked for relativt ukendte film – nu kan du nyde godt af det. Anbefales varmt. Sauna-varmt !

 

KM

 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarer



Skriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons