Resolution

0
Postet 8. februar 2014 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 89 min.
 
Udgivet: USA 2012
 

:

Total overraskende og historien udvikler sig hele tiden
 

:

Slutningen….?
 

Mike er fyren der har styr på det: er kommet videre siden high school og har en skøn kone. Chris er vennen, der er gået i hundene. Mike modtager en mail fra Chris med et link til en video, hvor Chris mildest talt opfører sig normalt. Mike tager op til Chris i en øde landsby, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

ResolutionMike er fyren der har styr på det: er kommet videre siden high school og har en skøn kone. Chris er vennen, der er gået i hundene. Mike modtager en mail fra Chris med et link til en video, hvor Chris mildest talt opfører sig normalt. Mike tager op til Chris i en øde landsby, hvor han finder ham høj af crack med skydevåben og psykotisk.  Han er fast besluttet på at give Chris en sidste chance og spænder ham derfor fast ved nogle jernrør i det faldefærdige hus, for at han på denne måde kan gennemgå en kold tyrker.

Tingene er dog ikke helt så simple. Dagene går, mens Mike våger og Chris og hjælper ham gennem krisen. Men sære ting dukker op, folk møder op ved huset og det hele bliver mere og mere mystisk. Filmen har dybest set et simpelt tema, nemlig en ven der vil redde sin gamle ven fra misbruger-døden og det gør han på sin egen måde. Han tilsidesætter alt for sin ven og rager endda uklar med nogle skumle typer, der har penge til gode ved Chris. Derfor er det blot endnu mere mystisk, da der dukker en sær bog op foran hoveddøren med gyserhistorier, en retaderet pige møder op om natten og banker på vinduet, en indianer påstår at eje det hus de befinder sig i, sære billeder og sære videoer dukker op. Området huser myter om genfærd, ånder, sekter, aliens… Det er umuligt at regne en slutning ud, der giver mening, da alt dette er umuligt at finde hoved og hale i. Derfor er det spændende, derfor fænger filmen, fra at blive en ven-hjælper-ven-film til at udvide sig med forgreninger af særheder.

Læg mærke til, hvordan der er små ting i filmen, der senere får stor betydning.

Slutningen er ikke helt som forventet og man sidder tilbage med en underlig fornemmelse, der gør at man lige gennemlever filmen igen.

Uventet god – har høstet international anerkendelse på alverdens filmfestivaler og det er egentlig ikke så svært at forstå.

DVD’en byder på en masse ekstra materiale – og en alternativ slutning. Enjoy!

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)