REC 3

1
Postet 10. marts 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 77 minutter
 
Udgivet: Spanien 2012
 

:

Anderledes zombie-film
 

:

Kun 77 minutter
 

Da REC kom frem i 2007 var det nyskabende og yderst intelligent lavet. Spanien var pludselig interessant for gyser-fans. Nu præsenterer AWE REC 3 og spørgsmålet er, om det stadig holder. Mit ja, kan næsten ikke være mere rungende -for dette holder 100%. Igen. Clara og Koldo skal giftes – der er lagt op til […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Da REC kom frem i 2007 var det nyskabende og yderst intelligent lavet. Spanien var pludselig interessant for gyser-fans.

REC3Nu præsenterer AWE REC 3 og spørgsmålet er, om det stadig holder. Mit ja, kan næsten ikke være mere rungende -for dette holder 100%. Igen.

Clara og Koldo skal giftes – der er lagt op til det store bryllup med alle familiemedlemmer og der er lejet en stor park med tilhørende slotslignende bygninger. Alt tegner godt – der er god stemning, taler og spurdlende fest. Der er lige onklen, der er blevet bidt i hånden af en hånd om eftermiddagen og døjer med et sår. Ellers er alt godt.

Selvsamme onkel starter dog også udbruddet af vold og død, der pludselig ændrer stemningen totalt. Koldo og Clara skilles i forvirringen – om de overlever må du selv finde ud af.

Filmen holder stilen: håndholdt videokamera i starten, indtil gutten der filmer, møder den mere professionelle Atun, der har kamera på steady-cam. Det er disse to personers optagelser vi følger de første 22 minutter. Derefter starter filmen rigtigt og den går over til at være film på den “normale” måde, hvor vi som tilskuere nok har lettere ved at distancere os fra verdenen. Men det gør ikke filmen dårligere. For hvor de håndholdte optagelser alligevel indskrænker ens synsbredde, gør det andet det mere åbent og frit, at det skal ses med andre øjne, at tilskueren er med på sidelinjen. Det myldrer hurtigt med zombier og hurtige replikker på spansk. Og den første film var jo fantastisk. Her har man valgt at det ikke er en virus der ødelægger festen, men at det er religionen der gør sit indtog. For zombierne har et spejlbillede der er dæmonagtigt og citeres der fra Bibelen, stivner de. Zombierne, altså.

Ganske frisk og skønt fundet på. Historien hænger sammen, zombierne er dejlig anderledes og effekterne er der intet at sætte på. Skøn film! Herlig oplevelse!!!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

En kommentar


  1.  

    Fedt så forskellige folk er, når det kommer til smag. 🙂

    Jeg var enormt skuffet over den og gav den en stribe hårde ord med på vejen her:
    http://www.michaelkamp.dk/rec-3-genesis-2.html

    Jeg synes den mangler den nerve og nærvær som gjorde de andre film gode. Det viser bare hvor svært det er at definere god smag (eller god dårlig smag) :o)

Skriv et svar


(krævet)