Prison

0
Postet 3. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Renny Harlin stod i 1988 for denne bette sag, PRISON, hvor selveste Viggo ”Aragorn” Mortensen spiller en afgørende, men dog afdæmpet rolle. PRISON er fortællingen om genåbningen af et berygtet statsfængsel i Wyoming, spm har været forladt siden 1968, hvor en uskyldig blev dømt til døden i den elektriske stol. Fængselsdirektøren Ethan Shape (Lane Smith) […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

coverRenny Harlin stod i 1988 for denne bette sag, PRISON, hvor selveste Viggo ”Aragorn” Mortensen spiller en afgørende, men dog afdæmpet rolle.

PRISON er fortællingen om genåbningen af et berygtet statsfængsel i Wyoming, spm har været forladt siden 1968, hvor en uskyldig blev dømt til døden i den elektriske stol. Fængselsdirektøren Ethan Shape (Lane Smith) er barsk og har en afgørende rolle i den uskyldige henrettelse. Derfor kan man heller ikke forvente, at en genåbning af stedet kan foregå uden det store hurlumhej.

Der brækkes hul ind til det gamle henrettelseskammer og der venter en sjæl på hævn over sin uskyldige dødsdom. Viggo Mortensen spiller biltyven Burke, der tager kampen op mod den hævntørstige fange, hvis sjæl får kaos til at bryde ud i det gamle uhyggelige fængsel.

Ikke en film til de store Oscar-normineringer, slet ikke – men dog en film der besidder en vis 80-er charme, og derfor er den anbefalelsesværdig. Den dengang 30 årige amerikansk-danske stjerne Viggo Mortensen, var på filmens tidspunkt et relativt ukendt navn, hvorfor det må siges at være ekstra sjovt at eje denne film. Effekterne er low budget-agtige men lavet med sjæl, så at sige. En effektiv, lille sag til en hyggeaften med venner og en omgang 80-er gys !

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons