Planet Terror (2 disc-Special edition)

0
Postet 31. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Film 2 i Grindhouse-konceptet. Forfilmen buldrer ind på dit TV, med ridser, hak og hop i lyden. Ægte nostalgi – filmen hedder MACHETE og det får du at vide om og om igen, mens der vises klip fra ægte b-film. Derefter i sleasy design teksten om, at nu ”følger aftenens hovedfilm”. Ja, sørg for at […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Film 2 i Grindhouse-konceptet. Forfilmen buldrer ind på dit TV, med ridser, hak og hop i lyden. Ægte nostalgi – filmen hedder MACHETE og det får du at vide om og om igen, mens der vises klip fra ægte b-film. Derefter i sleasy design teksten om, at nu ”følger aftenens hovedfilm”. Ja, sørg for at have poppet popcorn, trukket stikket til telefonen ud, sluk din mobil og dine smøger – for nu er du i biografen, sat tilbage i tiden. Du skal til at opleve en tour de force gennem et hav af zombier, smarte replikker, ultra skønne kvinder, nøgen hud, blod og indvolde, fantasifulde effekter, en tynd historie, som alligevel holder 100% og i det hele taget gennem en rutchebanetur med alt indenfor horror, splatter, slapstick.

Rodriques smider hæmningerne og viser dig alle fordomme, viser alt det der ikke bliver vist i det ”pæne Hollywood” – og det er rødt, sjasket, sexet, sjovt, afskyeligt på den ”fede måde” og utrolig underholdende !

Hovedfilmen er atter, som i søsterfilmen ”Death Proof”, fyldt med ridser, hak og små hop – og som i før nævnte film, er det en usigelig del af charmen. For på trods af de små ting der gør at man tror det er en film, der foregår for 20-30 år siden, så er der stadig nutidige elementer inddraget, det være sig SMS’er og kraftfulde våben. Og som i alle ægte Rodriques/Tarantino-film, bliver ordet ”fuck” sagt utallige gange – tæl selv efter ! (Send gerne svaret til Trauma). Stedet er en militærbase ved nattetide. Vi møder Naveen Andrews, som vi kender fra LOST som Sayid, der taler gebrokkent engelsk. Her taler han flydende engelsk med UK-accent og spiller Abby, en biokemiker/smugler, der har lyssky planer. Bruce Willis indfinder sig med sine soldater, alle med gasmasker og der opstår tumult. Beholdere med grønt gas lækkes og den grønne luftart siver ud i natten. Vi stifter bekendtskab med lægeparret Dakota og William Block, og fruen har tydeligvis planer om at mødes med en anden – manden aner dog uråd.

På sygehuset møder der en mand ind, som er blevet bidt i armen. Hvad der viser sig at være et voldsomt bid, bliver pludselig et meget større problem, ikke kun for manden, men også for resten af verden. For som vi kender det fra ægte zombiefilm, følger der snart flere folk efter med bidsår, der udvikler sig voldsomt. Smitten er ikke til at stoppe, og vi skal snart blive vidner til én af de mest blodige og samtidige mest fantasifulde zombiefilm set i nyere tid. Mange steder er der en ægte stemning af 80´er-italian-zombie-film og DET er slet, slet ikke så ringe.

Filmen præsenterer os for mange personligheder – f.eks. go-go-pigen Cherry (super spillet af den smukke Rose McGowan) og hendes ex-kæreste Wray (spillet af Robert Rodriques´s bror, Freddy), der har en kranservice. De to bliver hurtigt de bærende elementer i filmen og alligevel flettes deres historie og skæbne sammen med de øvrige personer, som vi møder i filmen. Den frådende horde af blodtørstige zombier, strømmer gennem Texas og truer nu med at udrydde hele menneskeheden – de skal stoppes for enhver pris. ”Planet Terror” er en ægte drengerøvsfilm: smukke tøser i meget lidt tøj, kviksmarte kommentarer, skydevåben, og effekter, der kan få en til at bryde ud i et jubelråb – det er på én gang himmelråbende genialt og mange steder alt, alt for meget. Men det er jo netop det der gør det fedt – og der er nogle helt igennem forrygende detaljer, som f.eks. sex-scenen, der pludselig bliver afbrudt af teksten ”Missing reel – sorry for the inconvinience ”. Jamen, det er da gennemtænkt !! Eller den morsomme scene, hvor lægefruen, der mest af alt er til piger, sætter sig bag Cherry på motorcyklen, hvorpå Cherry siger ”Hi’ I’m Cherry !”, ”You sure are !” lyder svaret, mens hun klamrer sig fast til hende. Du kan også finde små henvisninger til ”Death Proof”, hvis du er lidt kvik. Desuden er Tarantino at finde i en rolle som en nærmest psykopatisk soldat, som han spiller forrygende.

Læg mærke til, hvor meget ideen med den grønne gas, ligner den fra ”Return of the living dead” fra 1985, instrueret af Dan O´Bannon. Effekterne er kreeret af Berger/Garber/Nicotero – kender du lidt til genren vil disse navne for dig betyde effekter og maskeringer i særklasse. De er for øvrigt gamle ”elever” af den legendariske og lidt selvfede effektmager, Tom Savini, der har lavet effekter på utallige zombiefilm (Day Of The Dead, m.m.fl.) samt 80´erne´s slasherfilm, som f.eks. den voldsomme ”Maniac” fra 1980, hvori han også spiller en lille rolle.(Denne film er ude på DVD af AWE). Savini spiller i ”Planet Terror” den klodsede politibetjent Tolo, der får en finger bidt af – lidt senere i filmen dog lidt mere !

Dette er en film du skal have stående i din samling, lige ved siden af ”Death Proof”. Indpakningen af de to DVD´er er, som i førnævnte film, i ”slidt” cover – det er gennemført og lækkert, dette her ! Der er desuden et hav af ekstra materiale på disc to !!!! Lydsiden er i top, billedkvaliteten er som den skal være på en sådan udgivelse og de mange hak og ridser gør det hele endnu mere troværdigt. Filmen kommer i lækker 16:9 anamorphic widescreen, så teksterne er at finde i billedet, og hele din bredformatsskærm bliver fyldt ud. Ikke et ondt ord om Hollywood-produktionerne, men det ER nu forfriskende at se noget der træder så meget ud for normen – det er dybest set så provokerende og hamrende fedt ! Fås ikke meget bedre. Gør dig selv den tjeneste at få fingre i 2-disc-versionen ! Det er fænomenalt, dette her !!!!!   

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons