Paranormal Activity 2

0
Postet 8. april 2011 af i Ghost

Info

Genre: ,
 
 
 
 

Wauw! Hvor man roligt kan sige, at PARANORMAL ACTIVITY satte standarter for hvordan man kunne lave en god gyserfilm, så har instruktør Tod Williams her udvidet konceptet en del, ved at indblande overvågningskameraer mellem de private og amatøragtige optagelser med familiens videokamera. Ovenikøbet er der en del overraskelser, hvis du har set den første film. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Wauw! Hvor man roligt kan sige, at PARANORMAL ACTIVITY satte standarter for hvordan man kunne lave en god gyserfilm, så har instruktør Tod Williams her udvidet konceptet en del, ved at indblande overvågningskameraer mellem de private og amatøragtige optagelser med familiens videokamera. Ovenikøbet er der en del overraskelser, hvis du har set den første film. Og har du ikke, så får du absolut et ønske om at se den. For jo, filmen kan godt ses uafhængigt af den første.

Daniel og Ali Rey kommer til deres luksuriøse hus med deres nyfødte søn, Hunter. Familien tæller også teenagedatteren og deres schæferhund, som mange gange viser sig at (som hunde jo er) fantastisk at have i nærheden. Men deres spanske hushjælp fornemmer noget ondt i huset, poolens vandrenser er hver morgen på tør land, selvom den hver aften dumpes i poolen, og tit vågner den lille knægt skrigende om natten. Det siger sig selv, at film med børn er svære at komme igennem når man selv har unger – endda måske i samme alder som Hunter. Faktum er, at denne film virker 100%. For noget er helt galt i huset, hvorfor der opsættes overvågningskameraer. Og det er disse optagelser man (som filmen angiver) har fået “tilladelse til at vise”. Hvor man kan smile lidt af denne påstand, så stivner smilet hurtigt når man ser filmen, da egenskaberne som disse overvågningskameraer giver, er helt unikke. Sagen er jo, at man får serveret et billede fra nattens mulm og mørke – et billede, hvor man automatisk spejder efter bevægelse, noget der indikerer den uhyggelige forekomst, der hjemsøger den stakkels familie. Og blandet med amatøragtige optagelser fra dagligdagen, får man hurtigt en klaustrofobisk fornemmelse af virkelighedstro miljø med virkelige mennesker i en krise uden lige.

Filmen trapper hele tiden sig selv op uden det kommer til at virke for overilet og klimaks i chockeffekter kommer da også, som ventet, når man mindst venter det. Ganske enkelt fænomenalt lavet. Slutningen er et sidestykke uden lige, som man nok ikke lige havde set komme. Sjældent har en film overrasket mere som denne, hvis vi snakker denne specielle genre. Dem der skriver negativt om filmen, har åbenbart ikke forstået konceptet.

PARANORMAL ACTIVITY 2 er mere end vellykket, skuespillet (hvis det da ER skuespillere….?)  er fantastisk overbevisende og det er tydeligt, at de har levet sig så meget ind i historien, at den nærmest står lige så virkelige for dem, som den vil gøre for dig.

Det er sjældent man får en efterfølger serveret (der faktisk er en prequel!), som er så vellykket som denne. Flot og meget uhyggelig film med dybsindig skarphed og sans for detaljer – få den nu bare set! Den skal ejes!

Den danske udgave er ude på en kombipack med DVD og BluRay. På versionen er den normale samt en udvidet udgave med flere scener. Desuden lidt af det sædvanlige ekstra materiale.

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)