Pandorum

0
Postet 2. oktober 2010 af i

Info

 
 
 
 

Fra Impact Pictures, skaberne af Resident Evil og Alien vs. Predator, kom denne fremtids/science fiction film, Pandorum i 2009, som er overraskende god på mange måder. Dennis Quaid og Ben Foster spiller de to uvidende astronauter som lige er vågnet af det såkaldte ”hyper-søvn” aka. ”Stasis”, som er et velkendt koncept i sci-fi film, der […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Rasmus K. Jensen
Hele artiklen
Fra Impact Pictures, skaberne af Resident Evil og Alien vs. Predator, kom denne fremtids/science fiction film, Pandorum i 2009, som er overraskende god på mange måder. Dennis Quaid og Ben Foster spiller de to uvidende astronauter som lige er vågnet af det såkaldte ”hyper-søvn” aka. ”Stasis”, som er et velkendt koncept i sci-fi film, der bliver brugt til langtidsvarige rumrejser. Man kan nok genkende det fra de klassiske Star Trek film såvel som Alien filmene, hvori det hyppigt bliver benyttet. Kroppen og sindet forbliver uændret uanset hvor længe du ligger i dvale, på nær en hvis korttidshukommelse som gør situationen værre for de to astronauter, end man først regner med.  Korporal Bower, spillet af Ben Foster, bevæger sig ud i gennem smalle ventilationsgange og ledningsskakter for at finde en måde at slippe ud af det rum, som de er fanget i pga. rumskibets strømsvigt. Tilbage bliver Løjtnant Payton, spillet af Dennis Quaid, som prøver at genstarte strømsystemet. På trods af at al kontakt til andre mennesker virker uopnåeligt, møder han nogle tilsyneladende muterede mennesker med smag for menneskekød. Situationen er nu ændret fra at finde en måde at få løjtnanten ud fra rummet, til en kamp om liv eller død. Løjtnant Payton kæmper på den anden side med en ung, nyankommet rekrut, som fandt sin vej gennem ledningsskakterne. Man finder hurtigt ud af at han er tættere relateret til ham end han først troede! Filmens mange effekter og plot twists er med til at gøre det til en fantastisk sci-fi historie. Jo dybere man kommer ind i filmen, des flere chokerende og øjenvækkende sandheder kommer der frem i lyset.
Hvad der adskiller denne film fra at få top point er at man får alt for meget ny information, inden for alt for kort tid, som i bund og grund skulle have lidt mere tid til at trænge ind.  Filmen brillerer dog både inden for gysergenren og science fiction genren; den formår at levere et rigtig godt gys på de rigtige tidspunkter og selve fremtidshistorien i outer-space med Jorden i desperat nød af ressourcemangel er helt eminent. Dette er en af de film man nærmest umuligt kan gætte slutningen på, for når man først lige tror at man har fanget den, sker der noget nyt og banebrydende for filmens forløb. 
Er du en tilhænger af science fiction verdenen må du simpelthen se denne film, da historien er som aldrig set før. Oveni det er der også en blanding af godt gys og mystik som sætter det sidste prik over i’et i sf-film udgivelsen, Pandorum. Se den og bliv overrasket! 
RKJ
 

Om skribenten

Rasmus K. Jensen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)