Painless

0
Postet 8. marts 2014 af i Drama

Info

Genre: , ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 90 minutter
 
Udgivet: Spanien/Frankrig/Portugal 2012
 

:

Spændende fortælling med twisted slutning
 

:

Trist
 

Fra Spanien kommer denne mystery/thriller/horror, som er ret usædvanlig. Vi følger to historier, den ene udspiller sig i årene fra 1931 til nutiden og har nogle stakkels børn som omdrejningspunkt – børn der vel at mærke ikke føler smerte. De tages fra deres forældre og isoleres på skrækkeligste på ubestemt tid på en institution langt […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

painless-coverFra Spanien kommer denne mystery/thriller/horror, som er ret usædvanlig. Vi følger to historier, den ene udspiller sig i årene fra 1931 til nutiden og har nogle stakkels børn som omdrejningspunkt – børn der vel at mærke ikke føler smerte. De tages fra deres forældre og isoleres på skrækkeligste på ubestemt tid på en institution langt ude, iført spændetrøjer i eneceller, kun tilset af en sygeplejerske der skal give dem mad. Vi følger drengen Bernigno, der er ca. 8 år da han indespærres med jævnaldrene. Den strenge overlæge gør intet for at helbrede dem. En sygeplejerske tilkalder dog en professor fra Tyskland, som straks forsøger hvad han kan for at finde årsagen og helbrede dem.

Den anden historie handler om David, der er kirurg. Han er ude for et skæbnesvangert biluheld, hvor han gravide kone bliver dræbt, mens deres ufødte barn bliver reddet og lagt i kuvøse. Som det ikke skulle være nok, viser det sig, at David lider af en dødelig kræftsygdom, der gør han behøver en knoglemarvstransplation. Den kan han kun få via sine biologiske forældre, som han opsøger. Derfra ændrer hans liv sig endnu mere radikalt.

Og hvad har de to historier så med hinanden at gøre? Hvis jeg afslørede det ville du miste en stor del af fornøjelsen ved ats e denne film. painless-01

Mine første tanker var, at det faktisk er en dræbende trist film. Børn der spærres inde, tristhed og kulde i de nøgne celler. Men som filmen skred frem, bliver den mere og mere fængende, fordi man aner en sammenhæng mellem David og Bernigno. Og Bernigno udvikler sig mere og mere gennem årene – og det er vist ingen overdrivelse, at man føler med ham.

Jeg fristes til at sige, at filmen er nærmest genial. Mest fordi historierne kædes mere og mere sammen, efterhånden som filmen skrider frem; men også fordi det univers den foregår i, er så uforståeligt, kontra Davids problemer. Samtidig er skuespillet uovertruffent og billederne fremstår klare, lækre og indbydende. Slutningen er noget der kan mærkes. Ikke så meget “painless” over den.

Anbefales kraftigt, hvis du kan klare at se børn der har det hårdt. Det er trods alt kun film.

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)