Opstandelsen

0
Postet 12. maj 2011 af i

Info

 
 
 
 

En dansk zombie-splatter? Så har man set det med. Det er ikke desto mindre det der her er tale om – også selvom den kun varer 50 minutter. Simon er en ung mand, der desværre er død og ligger i kisten til begravelsen i kirken. En præst tordner fra prædikestolen og de fremmødte pårørende er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

En dansk zombie-splatter? Så har man set det med. Det er ikke desto mindre det der her er tale om – også selvom den kun varer 50 minutter.

Simon er en ung mand, der desværre er død og ligger i kisten til begravelsen i kirken. En præst tordner fra prædikestolen og de fremmødte pårørende er på plads. Snart bryder helvede dog løs, for uden forklaring er de døde pludselig overalt og kirken minder om et slagterhus. Den afdødes tre søskende søger ned i kælderen, hvorfra de tager kampen op mod de levende døde.

Det er skuespil på dilletant-niveau, der her er tale om. Meget overspillet. På den anden side skal det heller ikke ødelægge en ellers ganske udmærket omgang effekter i zombiesjaskerstil a la carte. Bag effekterne står Janus Vinther, med hvem undertegnede stiftede ebekendtskab med, da han og jeg deltog i et debatprogram på TV3 i 1993 omkring netop splatter og, for mit vedkommende, Trauma Magazine og fascinationen af denne genre. Godt at se han stadig er aktiv indenfor effekter. Og godt at se at han har forbedret sig.

Jo, entusiasmen fejler intet bag instruktør, producer og manusforfatter Casper Haugegaard. Dog halter det hele lidt, men kan man forvente sig så meget eftersom budgettet kun er på ca kr. 50.000,00 ? Nej, vel? Og gør det så meget, at klimaks i slutningen ikke er så…klimaksagtig, alligevel? Nej, de løb tør for tid og det må man se gennem fingre med.

Filmen har nogle gode ideer, men det er svært at gennemskue hvorfor alt dette sker. Men på den anden side, så kan det jo også gøre ligemeget. Det er zombiesjakser og der er kun 50 minutter at tage af.

Stor hat af, for at kunne overbevise kirkens præst og menighed om, at man skal lave en zombiefilm med tilhørende blodsprøjt i selve kirken – det er nemlig ingen kulisse.

Godt forsøgt, Haugegaard – mere af det, så er den der til sidst!

selve DVD’en indeholder en masse ekstra materiale og en spændende samling af de bedste zombiefilm fra italienske instrukører (men hvorfor er Fulci’s ZOMBI 2 ikke med?)

Støt den danske zombie-genre – ud og erhverv dig filmen! 


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)