Mum and Dad

0
Postet 11. juli 2010 af i

Info

 
 
 
 

Den polske pige, Lena, er på sin første arbejdsdag som rengøringsassistent i lufthavnen i London, sammen med hendes snakkende kollega Birdie. Efter vagten misser hun bussen hjem, men Birdie og hendes tavse bror Elbie, inviterer hende med sig hjem til deres plejeforældre. Det hele er dog ikke så idyllisk. Lige så snart Lena kommer ind […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Den polske pige, Lena, er på sin første arbejdsdag som rengøringsassistent i lufthavnen i London, sammen med hendes snakkende kollega Birdie. Efter vagten misser hun bussen hjem, men Birdie og hendes tavse bror Elbie, inviterer hende med sig hjem til deres plejeforældre.

Det hele er dog ikke så idyllisk. Lige så snart Lena kommer ind ad døren, starter mystikken nemlig – for hun bliver slået ned og får en indsprøjtning som gør hende stum for en tid. Og hun møder mor og far, som bestemt ikke er helt normale. Moderen ser Lena som ”sin nye datter”, hvilket gør Birdie morderlig jaloux og Lena fanger hurtigt, at for at slippe levende fra familien, skal hun fedte sig ind hos moderen og adlyde den psykopatiske far blindt.

Filmen er virkelig temmelig underligt, men det holder altså, fordi man netop forundres over den sære familie, der tilmed kan sidde ved middagsbordet og snakke hyggesnak og hverdagssnak, mens de har Lena siddende med, skræmt og forslået – og bortført. Der er minimalt, eller slet ingen, musik til, hvilket gør det hele endnu mere realistisk. Man holder naturligvis med Lena og hendes måde at spille rollen på, gør det meget troværdigt at følge hende.

Man fanges uvilkårligt af lysten til at se, hvordan det hele ender. For stilen på filmen gør nemlig, at det kan gå begge veje: Lena dør og bliver på den måde befriet – eller hun undslipper og får dræbt de sadistiske mennesker.

Nap dig en 85 minutters tur ind i en sær og grum verden med Mum & Dad!


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)