Morituris

0
Postet 26. april 2013 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 83 min.
 
Udgivet: Italien 2011
 

:

Der tales italiensk
 

:

Mørk og mørkt hele tiden
 

To piger samles op af tre flinke gutter, der er på vej til et rave. Der er lagt op til fest og pigerne hygger sig gevaldigt. Der er endda sød musik mellem den ene pige og en af gutterne. De viser sig dog ikke at have rent mel i posen, for pludselig befinder de sig […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

1.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

MoriturisTo piger samles op af tre flinke gutter, der er på vej til et rave. Der er lagt op til fest og pigerne hygger sig gevaldigt. Der er endda sød musik mellem den ene pige og en af gutterne. De viser sig dog ikke at have rent mel i posen, for pludselig befinder de sig alle i en mørk skov, hvor de begynder at voldtage og torturere de to stakkels piger. Noget tyder på det bliver en lang nat – men deres angstskrig vækker noget ondt til live. For snart dukker mørke skikkelser op fra nogle nærliggende ruiner. Gladiatorer der i romertiden blev dræbt og  ramt af en forbandelse, er vakt til live og søger hævn over menneskeheden. Værsgo’ og spis!

Der kan være en vis cathasis-effekt over at se de tre voldsmænd for hvad de fortjener – for filmen lægger, efter en lidt langtrukken start, op til en historie man ikke rigtig føler trang til at følge. Pigernes skrig er hjerteskærende og man kigger uvilkårligt på spilletiden på filmen: hvor længe skal man udholde det, da hostorien bygger på en massakre i Italien i starten af 70’erne, hvor to piger blev voldtaget og torturert i to dage.

“Heldigvis” bliver rædslerne afbrudt af de forbandende gladiatorer, der tager for sig af retterne i form af de afstumpede fyre. Pigerne går de da heller ikke af vejen for – derfor kan du se en korsfæstelse af en ung pige.

“Morituris” er ægte italiensk splatter som man lavede det før i tiden, i 80’erne. Det har dog ikke den helt samme effekt, da datidens naive tilgang til filmen og brugen af splattereffekten var langt mere udpenslet, uden brug af den voldsomme tortur. Det er en smule langt ude, hvilket ikke havde behøvet at trække ned, hvis ikke det var fordi det er en film fra 2011. Det kan i længden også blive trættende, at det hele foregår i en mørk, meget mørk, skov. For et kan vitterligt være svært at vurdere, hvem der nu bliver dræbt af de tavse kæmpere med gladiator-masker på. Men det bliver altså lidt for meget, med mørket konstant. Og selvom det kan være befriende at se voldsmændende få en omgang af deres egen medicin, så bliver det alligevel en tand for meget.

Jeg er fan af italienske gyserfilm. Men mest af de film der blev produceret i 80’erne. Dette holder desværre ikke helt vand.

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)