Monsters – Dark Continent

0
Postet 28. august 2015 af i Drama

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 119 min.
 
Udgivet: England 2015
 

:

Sidste halvdel af filmen giver forløsning
 

:

Krigsfilm med klicheer i begyndelsen
 

I 2010 kom “Monsters”, som Gareth Edwards instruerede med sikker hånd og stor forståelse for genren. En ganske fed film. Efterfølgeren her, foregår 10 år efter den føste film og var egentlig ventet med store forventninger fra undertegnede. Efter en socialrealistisk og forvirrende introduktion af de medvirkende, der i bedste kliche-agtige fraser præsenteres i et […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Monsters-DCI 2010 kom “Monsters”, som Gareth Edwards instruerede med sikker hånd og stor forståelse for genren. En ganske fed film.

Efterfølgeren her, foregår 10 år efter den føste film og var egentlig ventet med store forventninger fra undertegnede.

Efter en socialrealistisk og forvirrende introduktion af de medvirkende, der i bedste kliche-agtige fraser præsenteres i et voldeligt miljø, hvor de bare længes at komme væk, følger vi dem som en gruppe amerikanske soldater i Mellem-østen. Det er her de store koncentrationer af monstre fra det ydre rum holder til og har udviklet sig. Det viser sig hurtigt, at instruktør Tom Green åbenbart er en “sucker” for krigsfilm af den realistiske slags – ihvertfald ser man ikke meget til monstrene, som mere og mere bliver en baggrundsfigur for at skildre de tapre US-soldater i deres kamp mod de andre monstre, nemlig terrorister. Så jeg blev altså snydt, følte jeg. Falsk markedsføring af en sci-fi, som egentlig bare er en krigsfilm, med miljø i Mellem-østen og som skidlrer besværlighederne med muslimske fanatikere/terrorister. Titlen antyder altså lige lidt mere end at det bare er rumvæsner, der er monstre. Det bliver hurtigt tydeligt og er en tand for meget. Det er for søgt!

Soldaterne er med til at bekæmpe de store monstre, der nærmest ser fredelige ud, bevæger sig langsomt og ikke ser ud til at udgøre nogen fare, samtidig med de må kæmpe mod terroristerne. Vi følger en gruppe, der bliver fanget i et bagholdsangreb og slutteligt er kun sergeanten Frater tilbage med den menige Parkes. De tages til fange, undslipper og ender hos en nomadestamme, der tager sig af dem. Men krigen mod monstre og terrorister har sat alvorlige spor hos soldaterne og de har oplevet et og andet på deres flugt. Monsters-DC2

Jeg må indrømme, at sidste del af filmen ridser nogle ting op. selvom der var en snigende irritation mod filmens plot og klicheagtige krigs-kamera med rystende optagelser og realisme. For filmen vender sig i slutningen endelig mod sig selv – og det søgte bliver knap så søgt. Hvem er monstrene? Terroristerne? Monstrene? Os?

Samtidig er fotograferingen ufattelig lækker – optagelserne i Jordan har lagt et skær af udenjordisk filter på og det hele spiller faktisk ganske godt, hvis man magter at vente på sidste halvdel af filmen.

Med mindre selvfølgelig, du kan lide realistiske krigsfilm og ikke har noget imod kliche-roller og kliche-replikker.


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)