Maskmaker

0
Postet 31. december 2011 af i

Info

 
 
 
 

Evans er den forelskede fyr, der har købt et meget afsidesliggende hus på landet til ham og kæresten Jennifer. Der skal ske en stor renovering, familien Tuckers, der boede der før, har efterladt en masse som indgik i handlen, lige fra sølvtøj, dyre vine til dagbøger, som Jennifer efterhånden sætter sig ind i. Parret får […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Evans er den forelskede fyr, der har købt et meget afsidesliggende hus på landet til ham og kæresten Jennifer. Der skal ske en stor renovering, familien Tuckers, der boede der før, har efterladt en masse som indgik i handlen, lige fra sølvtøj, dyre vine til dagbøger, som Jennifer efterhånden sætter sig ind i.

Parret får besøg af deres venner, som skal hjælpe med renoveringen og i sædvanlige slasher-films-stil er det dem der er mest syndige og løsslupne, som dør først. For mellem dem færdes en morder, som gemmer sig bag en maske af menneskehud – i det hele taget ynder han åbenbart at trække ansigtshuden af sine ofre. Han blev vakt til live af Evan, der finder en gammel gravplads bag huset og han kommer uforvarende til at vække den begravede morder til live.

Hvem denne makserede morder er, får man efterhånden at vide gennem filmen i form af flashbacks – og noget tyder på en skabning, der er lige så stakkel som sine kollegaer i denne filmgenre, Jason, Michael Meyers, m.fl.! For i flaskbacks ser vi den unge Leonard, der er vokset op under sære forhold og det er forklaringen på hans adfærd. Nøjagtig som førnævnte figurer.

Lyder det som noget fra Friday the 13th eller Halloween? Ja, mon ikke. Men er det så dårligt? Nej, bestemt ikke.

For MASK MAKER forsøger ikke på nogen måde at lave en slasherfilm, der er halvfærdig. Her er der tænkt på alle regler indenfor genren og de overholdes. Det betyder, at det er en ægte slasherfilm, som vi så dem i 80’erne (Leonard er endda returneret for at hævne drabet på sin mor, nøjagtig som Jason fra Friday the 13th). Og tilmed er det hele godt lavet, filmisk i top, skuespillet som det skal være og stilen er nøjagtig som den bør være i en film som skal være ægte slasher.

Det er en sand fornøjelse!!


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)