Martyrs

0
Postet 11. september 2011 af i

Info

 
 
 
 

De franske gyserfilm er efterhånden ved at indgyde respekt verden over. Og her er endnu et eksempel på, at man nok lige skal tjekke franske film ud, når det drejer sig om gysergenren. Ikke alle film fra vinlandet er avantgarde dramaer. Se film som THEM og HAUTE TENSION, for blot at nævne et par stykker. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

De franske gyserfilm er efterhånden ved at indgyde respekt verden over. Og her er endnu et eksempel på, at man nok lige skal tjekke franske film ud, når det drejer sig om gysergenren. Ikke alle film fra vinlandet er avantgarde dramaer. Se film som THEM og HAUTE TENSION, for blot at nævne et par stykker.
Lucie har været forsvundet i over et år, har været udsat for forfærdelige overgreb og er naturligvis mærket af det. Hun havner på et børnehjem, hvor hun bliver gode venner med den jævnaldrende Anna, der også har været udsat for forfærdelige oplevelser. De to udvikler hurtigt et utroligt venskab, som varer mange år. Lucie er dog besat af hævntørst på hendes voldsmænd og det med rette.
 
I hendes verden er der en skyggeside, som manifesterer sig for hende når minderne overvælder hende. Og det er en klam en af slagsen, skulle jeg hilse og sige.
Sammen med Anna finder og opsøger Lucie hendes tidligere plageånder og det udvikler sig til et drama ingen havde set komme. Og da slet ikke tilskuerne.
MARTYRS er en af den slags film man nok ikke lige glemmer foreløbig. For det er den slags film, som tryllebinder og som hele tiden formår at overraske på den mest chokerende måde. Netop som man tror, at man har regnet den ud og kan gennemskue situationen, bliver man overladt til overraskelsesmomentet og ideen om, at man ikke aner hvad det næste skal blive, ej heller hvordan tingene udvikler sig.
Hvad MARTYRS gør er svært at sige. Måske er det hævnagten der er forløsende, måske er det venskabet der kommer på sin prøve. Uanset hvad, så er det en voldsom spændende film med meget blodige scener, ligesom der er scener man nok skulle mene, kunne hæfte sig ved ens bevidsthed længe efter filmen er slut.
Et fransk mesterværk, som du absolut bør eje!
 
KM
 
]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons