Machete Kills

0
Postet 19. april 2014 af i Adventure/Action

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
Skuespillere: , ,
 
Distributør:
 
Spilletid: 107 min.
 
Udgivet: USA 2013
 

:

Nyd det nu bare - ingen regler.
 

:

Lidt for meget i længden
 

Så er der en fortsættelse til den voldsomt overdrevne “Machete” fra 2010 – og det er mildest talt lige så vildt i denne film. Danny Trejo er tilbage som Machete, manden af få ord og beslutsom handling. Missionen er at forhindre en forbryder at sende et våben ud i verdensrummet, en forbryder spillet af Mel […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

machete_killsplakatSå er der en fortsættelse til den voldsomt overdrevne “Machete” fra 2010 – og det er mildest talt lige så vildt i denne film. Danny Trejo er tilbage som Machete, manden af få ord og beslutsom handling. Missionen er at forhindre en forbryder at sende et våben ud i verdensrummet, en forbryder spillet af Mel Gibson. Præsidenten, spillet af Charlie Sheen (og præsenteret som Carlos Estevez i end credits) sætter sin lid til, ikke kun skønne damer, men også til Machete. Machete møder også en underskøn Michelle Rodriguez, der spiller Luz. Samtidig møder vi Antonio Banderas som “kamæleon” og det samme spiller Lady Gaga (ja, hende!). Jo, det er skam en film, hvor der er plads til alle.

Machete Kills byder på utrolig flotte og brune piger, der har maskinpistoler indbygget i BH’en, fok der kan klare det mest utrolige, smart-ass-replikker i hobetal og den ene klichefyldte scene efter den anden. Men stop lige lidt, for det betyder jo ikke det er kedeligt eller dårligt. For universet som skabes af Rodriguez er nemlig sådan, at det er let-genkendeligt og man er ikke i tvivl om, at det ikke skal tages alvorligt. Det er overdrevent på den måde, at man kan grine af det – og grænsen mellem en sådan ting og det at det bliver latterligt, er hårfin. Rodriguez klarer altså bare det, at det ikke er latterligt, men utroligt underholdende. Underholdende på den måde, at man ikke er i tvivl om, at det er Rodrigues der har skabt denne virkelighed – især hvis man har set de andre af hans film. Machete-still

Robert Rodriguiz’s univers skal altså ikke tages alvorligt – ellers ville det netop blive latterligt. Og man mistænker nogle af de store stjerne, som at have den største lyst til at medvirke i hans film, netop af samme årsag. De kan boltre sig i det glade vanvid og de har garanteret fantastisk sjovt med deres roller. Netop fordi de kan overdrive uden at det bliver plat.

Trejo er ikke den største skuespiller og det er nok meget fint, at hans replikker og hans karakter er noget fåmæl og stiv – det passer til ham og det får det til at virke naturligt.

Robert Rodriguez kan sit spaghetti-western-film-historik og det ses i hans roller og scenografi og kameraarbejde.

Machete Kills er som Rodriguez’s film er som flest – skal ikke tages alvorligt, men man skal nyde en grotesk handling med groteske situationer og scener man ikke havde forventet. På den fede måde, altså.

Anbefales til en glad aften med vennerne – og ikke lige til en filmaften med fruen, da det er en ægte drengerøvs-film. God fornøjelse!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)