Livid

0
Postet 23. november 2012 af i Ghost

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 86 min.
 
Udgivet: Frankrig 2011
 

:

Uhyggelig og overraskende
 

:

?
 

En herlig fransk film, hvor spøgeri og mystik er i højsædet. Lad det være sagt med det samme. Instruktørerne af den blodige “Inside” er her tilbage med en yderst vellavet film, om den unge Lucie, der under en intro-tur med sin nye kollega i hjemmeplejen, kommer til en gammel dame, der i sit enorme hus, […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

4/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

En herlig fransk film, hvor spøgeri og mystik er i højsædet. Lad det være sagt med det samme.

Instruktørerne af den blodige “Inside” er her tilbage med en yderst vellavet film, om den unge Lucie, der under en intro-tur med sin nye kollega i hjemmeplejen, kommer til en gammel dame, der i sit enorme hus, ligger i koma og tilses dagligt af plejepersonale. Rygtet siger, at hun er yderst velhavende og har en skat gemt i det store hus – og det kommer hendes kæreste og dennes ven for ørerne. Sammen begår de tre indbrud en sen nattetime, for at finde skatten og derved vinde frihed til at komme væk fra det lille fiskersamfund, hvor historien er sat.

Men sandheden er en helt anden. Skatten er der godt nok, men ikke i den form de regner med. Og da de først tager nøglen fra den gamle kvinde, bryder et sandt mareridt løs.

Kvinden er ikke det de regner med. Virkeligheden er heller ikke den de regner med.

“Livid” formår at blande spøgelsesgenren med blodig horror – og alligevel får den sneget drama og følelsesladet gys med ind ad bagvejen. Meget unikt og smukt lavet.

Stemningen er tæt og fyldt med energi, der slippes løs i sidste halvdel af filmen. Det er både befriende og uhyggeligt. Samtidig med miljøet i det gamle hus, kører der en sideløbende historie, som man spændt venter på svar på. For damen, der skulle lære Lucie op, har også en grum hemmelighed.

Alene i starten af filmen lægges der op til at der nu venter en film-oplevelse ud over det sædvanlige. Karakterne er velspillede, ligesom de til tider meget blodige effekter. Det er i den grad en film der bør høre hjemme i enhver horror-fan’s samling.

Ekstra-materiale er sparsomt, men tæller bl.a. et interview med instruktørerne lavet på “Blodig Weekend”-Festival i København 2012.

C’est bon!!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)