Left Behind

0
Postet 17. januar 2015 af i Adventure/Action

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 110 min.
 
Udgivet: USA 2014
 

:

Stewardesser kan være smukke...
 

:

Resten af filmen...
 

En film med emnet “Jorden går under” og så med Nicolas Cage – det lyder umiddelbart som en rigtig god ting. Cage spiller Rayford Steel, der er pilot og gift med Irene (Lea Thompson), og hun er forfaldet til Bibelen og er blevet meget kristen. Måske derfor, at Cage på sin fødselsdag vælger at tage […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

LeftbehindEn film med emnet “Jorden går under” og så med Nicolas Cage – det lyder umiddelbart som en rigtig god ting.

Cage spiller Rayford Steel, der er pilot og gift med Irene (Lea Thompson), og hun er forfaldet til Bibelen og er blevet meget kristen. Måske derfor, at Cage på sin fødselsdag vælger at tage en ekstra vagt, til trods for at hans datter Chloe (Cassi Thomson) er kommet hjem for at fejre ham. I lufthavnen møder Cassi den succesrige journalist Buck Williams, spillet af  Chad Michael Murray, der er kendt fra TV og som tilfældigvis skal med samme fly, hvor Chloe’s far er pilot. Flyveturen, som går fra New York til London, går dog ikke helt som planlagt. For efter en laaang præsentation af nogle af passagererne, sker der pludselig noget uventet. Ud af det rene ingenting, forsvinder nogle af de ombordværende og kun deres tøj og ejendele ligger tilbage. Det samme sker på jorden, hvor Chloe pludselig står med en tøjbylt i armene i stormagasinet, hvor hendes lillebror før var. Der opstår naturligvis kaos, for det viser sig at det er alle børn der er forsvundet, som fordampet – og tilmed også en masse voksne.

Det er som om det er meget tilfældigt, hvem der er forsvundet og hvem der ikke er. Om bord på flyet er situationen ligeledes kaotisk, da ikke alene visse passagerere erforsvundet ud i det blå, men også Cage’s 2. pilot. Ligeledes kontakten med omverdenen fra flyet.Leftbehind1

Det lyder godt, men det er det desværre ikke. Persongalleriet er utrolig tamt og ligegyldigt. Et lille samspil mellem en muslim og en dværg på flyet, er vist ment som et sjovt lille sidekick, men virker helt malplaceret. Cage fyrer sine replikker af som i en lammende drømmetilstand og virker som om han har fortrudt at sige ja til dette….ja, makværk, fristes jeg til at kalde det.

Sekvenserne holdes i meget små rammer. Hvor vi på jorden følger Chloe’s kaos, sker det kun i meget små rammer. Jo vist, vi ser et lille fly styrte ned på P-pladsen ved stormagasinet, hvor der er lidt kaos med folk der render rundt og hyler med armene i vejret og jo, der re en bus der kører ud fra en bro. Men det er i så små rammer, at det virker utroværdigt. Og Cage er udelukkende på flyet, hvor der snakkes. Og snakkes. Og snakkes. Jo vist, der er en god scene, hvor de møder en førerløs jumbojet, men mere sker der heller ikke. Og pludselig finder Cage ud af, at det er troende mennesker og børn der er forsvundet. Noget hans kone har forudsagt ville ske en dag. Og her får man det kristne budskab smidt lige i ansigtet – og det stopper ikke her, for vi skal have det penslet ud igen og igen gennem den sidste del af filmen.

Rent teknisk fungerer det heller ikke og virker utroværdigt. Flyet må have en speciel afdeling for luksus-rejsende. For kabinen med de få rejsende vi ser, ud af alle de mennesker der kan være i så stort et fly, er meget stor, utrolig god benplads og stolene rykker lidt, ved den mindste bevægelse, som var de løseligt sat hen i en fart. Det fungerer slet ikke!

Kedeligt ud over alle grænser. Meget!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)