Kiss Of The Damned

0
Postet 9. februar 2014 af i Drama

Info

Genre: , ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 92 min.
 
Udgivet: USA 2012
 

:

Smuk vampyrhistorie
 

:

Kan blive en anelse langtrukken
 

Vampyrfilm går aldrig af mode. Og med ægte vampyrmyter følger erotik og umulige kærlighedsforhold. Det er nogle af hovedingredienserne i Xan Cassavettes første spillefilm, KISS OF THE DAMNED. Paolo er den unge mand,d er en aften i en videobutik, forelsker sig hovedkuls i den smukke Djuna. Djuna er vampyr og bor i et øde område […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Vampyrfilm går aldrig af mode. Og med ægte vampyrmyter følger erotik og umulige kærlighedsforhold. Det er nogle af hovedingredienserne i Xan Cassavettes første spillefilm, KISS OF THE DAMNED.

Kiss of the damnedPaolo er den unge mand,d er en aften i en videobutik, forelsker sig hovedkuls i den smukke Djuna. Djuna er vampyr og bor i et øde område i skoven i en enorm villa. Paolo kan ikke få Djuna ud af hovedet og opsøger hende igen og igen. Til sidst opgiver Djuna og fortæller sandheden om hendes skæbne, hendes anderledes måde at leve på. Det fører kun til yderligere tiltrækning fra Paolos side og natten ender med elskov og at Paolo også bliver til vampyr. Alt tegner til at det umulige forhold alligevel kan blive en realitet – sammen jager de vildt om natten i skoven for at få frisk blod.

Snart dukker Djuna’s søster  dog op og hun er ikke just perlevenner med Djuna. Hun er vild og rebelsk og bliver en uge. Forskellen er dog, at hvor Paolo og Djuna ernærer sig ved dyreblod, så foretrækker Mimi, søsteren, den ægte vare, nemlig menneskeblod. Det kan bringe alt i fare….

Filmen har tydeligvis inspiration fra 70’er-filmenes vampyrfilm med det erotiske indhold og det forføriske i vampyrens væsen. Rent æstetisk har den hele pakken med flotte nattebilleder, fuldmåne, mørk skov og musikalsk har scoret et lækkert 70’er islæt. Det er et stort plus og egentlig er filmen ganske fængende. Det kan dog blive en anelse langtrukkent i og med at stilen er set før, hvis du kender til de klassiske vampyrfilm – og her menes ikke Hammer’s film med Cushing og Lee.

KISS OF THE DAMNED er fyldt med skarpe hjørnetænder, erotiske scener, mørke skove, forføreriske kvinder og mystik. Ganek brugbar til en filmaften med kæresten, hvis hun/han da er til klassike vampyrhistorier med et pust af moderne historiefortælling.

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)