Jernets Herre

0
Postet 20. november 2011 af i

Info

 
 
 
 

Jernets Herre fortæller historien om menneskets første møde med jern, og hvordan en enkelt kriger hurtigt finder ud af, at man kan smelte materialet og lave dødsensfarlige våben ud af det. Med jernet i sin magt har mennesket det næste skridt i evolutionen og inden længe vil alle tilbede manden, som har magten.  Selve handlingen […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Rasmus K. Jensen
Hele artiklen
Jernets Herre fortæller historien om menneskets første møde med jern, og hvordan en enkelt kriger hurtigt finder ud af, at man kan smelte materialet og lave dødsensfarlige våben ud af det. Med jernet i sin magt har mennesket det næste skridt i evolutionen og inden længe vil alle tilbede manden, som har magten. 
Selve handlingen kunne faktisk have været ret spændende, hvis f.eks. Jean-Jacques Annaud(Kampen om ilden), stod bag instruktionen, men med Umberto Lenzi i stolen ender filmen i noget værre makværk. Effekterne er latterlige og skuespilpræstationer er helt i bund for alle parter. 
Og så tænker du selvfølgelig: dette er en film fra 1983, så selvfølgelig kan effekterne ikke leve op til nutidens standard.. men næh nej, Kampen om Ilden, som virkelig satte sit præg på filmhistorien med en flot, smuk og spændende fortælling om ildens magt i stammesamfundet, er faktisk fra 1981 – altså tre år tidligere, så den undskyldning kan ikke bruges!
Handlingen rummer alligevel en smule god action og flotte såvel som spændende scener, og det trækker op i den samlede vurdering af filmen. Desværre er skuespillerne så åbenlyse amatører, at man nærmest har svært ved at holde koncentrationen i selve filmen. 
Filmen forsøger at være en god blanding af Kampen om Ilden og Conan Barbaren, men ender i sidste ud med at være en sammenkogning af de værste elementer fra begge film. Et mest, eller rettere sagt mindst bemærkelsesværdig element er den halv fesne overpumpede hovedperson, som med sine bizarre feminine træk ikke ligefrem virker som den ideelle helteperson. 
Kostumerne, omgivelserne og rekvisitterne er desværre ligeså urealistiske som resten af filmen, og med en ellers udmærket historie, formår filmen at fejle på næsten alle punkter. Selv baggrundsmusikken minder mest af alt om en irsk folkesang, som ikke kan undgå at få seeren til at udbryde et lille grin.
 Kan man alligevel ikke stå for film, som forsøger at fortælle en spændende historie fra urtiden, kunne man godt vælge at se filmen. Man skal dog være forberedt på, at der er en stor chance for at blive skuffet i sidste ende.
Har du set Kampen om Ilden? – se ikke Jernets Herre!
RKJ
 

Om skribenten

Rasmus K. Jensen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)