Iron Rose

0
Postet 1. oktober 2010 af i

Info

 
 
 
 

Franskmændene kom på banen i 70’erne med denne kunstneriske, gotiske kærlighed/gyser film, Iron Rose. Manden bag filmen, er Jean Rollin, som står bag værker som er kendt for sinde stemningsfulde gys, blandet med det okkulte.  To unge elskere tager på ’picnic’ i byen kirkegård, hvor lysterne hurtigt vælter ind over dem. De glemmer tid og […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Rasmus K. Jensen
Hele artiklen
Franskmændene kom på banen i 70’erne med denne kunstneriske, gotiske kærlighed/gyser film, Iron Rose. Manden bag filmen, er Jean Rollin, som står bag værker som er kendt for sinde stemningsfulde gys, blandet med det okkulte.  To unge elskere tager på ’picnic’ i byen kirkegård, hvor lysterne hurtigt vælter ind over dem. De glemmer tid og sted, indtil de finder ud af at mørket pludseligt er faldet på! Panisk prøver de at finde vejen ud igen, men efter mørkets frembrud, virker kirkegården uoverskuelig og skræmmende.  De begynder begge langsomt at frygte, at de muligvis aldrig slipper ud igen; eller hvis de slipper ud, om de så nogensinde vil være den samme igen! 
 
Det at filmen er optaget på en rigtig kirkegård er med til at skabe den helt rigtige atmosfære og uhygge, som vi normalt forbinder med en kirkegård midt om natten. Filmen får et ekstra præg af det vanvittige og uforståelige, da kirkegårdens besøgende er underlige og malplacerede; på et tidspunkt kommer en cirkusklovn ind og lægger blomster på en grav, uden videre forklaring!
Filmen i sig selv minder mere om en psykologisk thriller, da vi som seere kan relatere til den angst man normalt forbinder med kirkegårde efter mørkets frembrud. Der er en vis uhygge og skummel stemning i løbet af hele filmen, men udover det, byder filmen ikke på de store overraskelser. 
 
Se den dog alligevel, hvis du er til film hvor ting som fx kærlighed bliver kørt langt ud over det absurde niveau, og hvor filmen dvæler i mystisk stemning og panisk morbiditet. 
RKJ
 

Om skribenten

Rasmus K. Jensen


Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)