I Am Legend

0
Postet 18. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Temaet omkring det at være den sidste mand på Jorden, er blevet brugt mange gange før i filmverdenen. Lige fra ”Palle alene i verden” (1949) til den medrivende ”The Quiet Earth” fra 1985. Og temaet er jo i sig selv ret genialt. Vi følger Robert Neville, som sædvanlig overbevisende skuespil af Will Smith, der er […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Temaet omkring det at være den sidste mand på Jorden, er blevet brugt mange gange før i filmverdenen. Lige fra ”Palle alene i verden” (1949) til den medrivende ”The Quiet Earth” fra 1985. Og temaet er jo i sig selv ret genialt. Vi følger Robert Neville, som sædvanlig overbevisende skuespil af Will Smith, der er den sidste mand på Jorden. Han er tilsyneladende immun overfor en aggressiv og uhelbredelig virus, forårsaget af mennesket selv, i kampen mod kræft. For ikke alene gør virusset mennesket smittet, men gør dem også til zombieagtige skabninger, der endda ikke kan tåle dagslys. Og dem der ikke døde af virusset, blev altså spist af disse skabninger.

Helt alene er Robert Neville dog ikke – han har følgeskab af sin trofaste schæferhund. Så selvom han er så ensom, at han taler til sin hund som var den hans barn, så er han dog ikke helt alene – ser vi bort fra mutanterne, altså. I det store og hele, handler filmen om at finde kuren mod mutanterne (som i romanen er vampyrer). Heldigvis er Robert Neville virolog og kan derfor sin bioligi. Ved hjælp af raffinerede metoder, kan han fange enkelte mutanter og behandle dem i sit laboratorie i sit hus. Desværre slår de fleste forsøg fejl.

”I Am Legend” var ventet til at være en stor oplevelse, men holder det nu også stik ? Det må det da siges det gør. Alene filmens opbygning, som kaster seerne direkte ud i historien og gør endda at man nærmest taber pusten rent visuelt: New York total øde, bevokset med vildtvoksende græs, eksotiske dyr, der strejfer omrking, sikkert undsluppet eller frigivet fra den lokale zoo – stilheden og den totale oplevelse af, at man er alene i verden. Dertil kommer de tanker man uvilkårligt gør sig, når man ser sådanne ting på film: ”Ja, sådan må det se ud, HVIS nu…” ! Og tænker man sådan, så har filmens team gjort det rigtig godt. Det er en fryd at se på og en stor fryd at være med til at opleve hvordan det ville være. Samtidig er det en smule skræmmende at tænke sig, hvordan det ville være i virkeligheden. Jo, filmen fungerer, både visuelt, teknisk og fortællermæssigt – ingen tvivl. Ideen med at man fra starten kastes ud i handlingsforløbet, for ind i mellem at få serveret forhistorien i form af flash-backs er god og tidsbesparende. Desuden får man en del aha-oplevelser undervejs.

Der er således masser af oplevelser i vente, hvis du sætter filmen på !

DVD´en anmeldt her, er dobbelt-sættet, som består af filmen fra biografen og en alternativ version, med en anden slutning, som er tre minutter længere. Desuden er der masser af ekstra materiale på og det er ganske spændende at se, hvorledes de har lavet sekvenserne med det mennesketomme New York.Sikker succes og sikker underholdning i klasse ! I Am Legend 2 ventes at komme i 2010. 

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons