House Of The Dead

0
Postet 5. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Tyskfødte Uwe Boll har lavet en filmatisering af spillet House Of The Dead, som undertegnede har spillet utallige gange på en spillecafe på Rømø i yngre dage – med stor begejstring. Knap så stor er begejstringen for filmen her, selvom den dog har sine lyse sider. En flok unge skal ud til en afsidesliggende ø […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Tyskfødte Uwe Boll har lavet en filmatisering af spillet House Of The Dead, som undertegnede har spillet utallige gange på en spillecafe på Rømø i yngre dage – med stor begejstring. Knap så stor er begejstringen for filmen her, selvom den dog har sine lyse sider.
En flok unge skal ud til en afsidesliggende ø til et rave-party – de hyrer den hårdkogte kaptajn Kirk (!) spillet af Jürgen Prochnow til at sejle dem derover. (Detalje: idet Prochnow viser sig, er han iført tøj som fra DAS BOOT og den ene af de unge udbryder ironisk: “Fedt ! En ubådskaptajn !”).
Øen er dog allerede lagt øde af en horde af zombier, der har mæsket godt for sig af de unge technofreaks. Og hurtigt indser de, at noget er rivende galt. Sammen med kaptajn “Jürgen Prochnow” Kirk og den lokale havnebetjent Casper, begiver de sig ind på øen for at gemme sig og forsvare sig i et øde hus. Og heldigvis er Prochnow smugler af både våben og ammunition, som han har gemt på øen ! Hvilket held. For nu er der lagt op til den store gameplay-sekvens, hvor der skydes til højre og venstre, samtidig med, at man ser ultra-korte klip fra SEGAs spil (SEGA ses forøvrigt på et stort banner under selve festen i starten af filmen !), for ikke at blive i tvivl om, hvad spillet indehodler og hvor i spillet vi er.

Det virker kun i enkelte sekvenser, bl.a. bliver der brugt nogle Matrix-efterligninger, som er ganske underholdende at se på.
Zombierne er noget af en skuffelse, da der ikke er kræset for detaljerne og de er for hurtigt ude af billedet, til man kan nå at se dem. Og det er synd ! Special effekterne er ganske okay, men atter er der brugt for lidt tid på at kræse for detaljerne – og hvor er myten om, at zombier skal skydes i hovedet for at dø blevet af ?
Filmen fungerer kun delvis. Den er til tider irriterende og der bliver brugt for mange hentydninger til spillet af samme navn. Den ER feset ind, Uwe Boll.

Men filmen gav da undertegnede lyst til atter at tilbringe en times tid foran maskinen på Rømøs Lakolk-center, trodse sommervarmen (som forhåbentlig kommer !), trodse alderen og gå løs på en masse zombier !
DVDen indeholder ikke noget ekstramateriale !

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons