Here comes the Devil

0
Postet 29. oktober 2013 af i Gys

Info

Genre:
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 93 min.
 
Udgivet: Mexico 2013
 

:

Overrasker
 

:

Savner noget kant
 

En mexicansk gyserfilm med en instruktør fra Argentina. Efter en blodig og sensuel (!) begyndelse, hvor undertegnede lige skulle checke på coveret, om det var den korrekte film jeg havde modtaget, tager en noget særlig film sin begyndelse. Et ægtepar med to børn hygger sig ved stranden, pigen får sin første menses og det kan […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Here comes the devilEn mexicansk gyserfilm med en instruktør fra Argentina. Efter en blodig og sensuel (!) begyndelse, hvor undertegnede lige skulle checke på coveret, om det var den korrekte film jeg havde modtaget, tager en noget særlig film sin begyndelse.

Et ægtepar med to børn hygger sig ved stranden, pigen får sin første menses og det kan være begyndelsen på al ulykken for familien. For inden de kører hjem vil ungerne gerne en tur op på et bjerg med store sten i nærheden. De får lov og vandrer afsted med hinanden i hånden, mens forældrene hygger sig i bilen. Børnene vender dog ikke tilbage til aftalt tid og de efterlyses. Næste dag kommer en betjent dog heldigvis med de to unger, der dog har forandret sig noget. De er tavse, dukkeagtige og ikke som de plejer at være. Noget er helt galt og forældrene mistænker dem for at have haft en seksuel krænkelse på turen. Den retarderede fyr der hjælper til i området mistænkes og forældrene planlægger en hævn, som får filmen op fra det mystiske plan til det makabre. Alt for sine børn. Men er det grunden til børnenes opførsel? Og hvad er der egentlig sket med dem….?

Med en sær uhygge som det ellers kun blev lavet i 70’erne og 80’erne, får Adrian Garcia Bogliano os drevet med ind i en historie, der er ganske spændende. Og samtidig viser han os forældres værste mareridt. Og i bedste Mario Bava-stil får han inddraget ondskab og mystik.

Det er ikke en film der får mig til at spjætte af begejstring, men den er alligevel mindeværdig, da den har et skær af kitch samtidig med et blændende godt skuespil. Man ved desuden heller ikke rigtig om man kan regne ud hvad der sker i næste scene, så alt i alt er det en meget anbefalelsesværdig film, der nok skal sørge for en (u)hyggelig aften. Lækkert med en film der overrasker og har virkemidlerne i orden!


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)