Halloween 3 – Season of the witch

0
Postet 7. oktober 2012 af i Gys

Info

Genre:
 
Instruktør:
 
Skuespillere:
 
Distributør:
 
Spilletid: 98 minutter
 
Udgivet: USA 1982
 

:

Ægte Halloween-stemning a la Carpenter
 

:

Hvor er Meyers?
 

En legetøjsforhandler dør under mystiske omstændigheder i sin sygeseng på hospitalet efter et overfald – morderen går direkte ud i sin bil på p-pladsen og sprænger sig selv i luften. Forhandleren datter går sammen med doktor Dan Challis (Tom Atkins, som man nok husker for en anden Carpenter-film, The Fog (1982) for at opklare mysteriet. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

En legetøjsforhandler dør under mystiske omstændigheder i sin sygeseng på hospitalet efter et overfald – morderen går direkte ud i sin bil på p-pladsen og sprænger sig selv i luften. Forhandleren datter går sammen med doktor Dan Challis (Tom Atkins, som man nok husker for en anden Carpenter-film, The Fog (1982) for at opklare mysteriet. Det er få dage før Halloween og på TV bliver man konstant bombarderet med en reklame for specielle Halloween-masker, masker, som Challis endda også har købt til sine to børn.

 

Der går ægte krimi/mystik i filmen, som har det dejlige Carpenter’ish over sig, det gælder både personskildringsmæssigt og musikalsk. Selvom scoret ikke er det originale Halloween-score, så minder det meget om det, ligesom f.eks. John Carpenter’s The Thing (1982). Jo, start-firserne var et godt år for John Carpenter og han har nydt godt af den første Halloween-film, samt den udmærkede efterfølger. De næste filmatiseringer under denne titel, har intet med Michael Meyers at gøre, da han (Carpenter) besluttede sig for at frigøre sig fra sin morder og ville lave Halloween-film med det enkle tema: gys, men uden de figurer man kender fra de to forgående film.

Filmen er en ægte 80’er gyser, ment positivt. Den har de sædvanlige chock-momenter, hvor man ved der sker noget og alligevel spjætter. Og det er ikke så ringe! Og det er dejligt at se, at både John Carpenter og Debra Hill, makkerparret fra andre succesfulde Carpenter-gysere, har stået bag som producers. Også Akkard og Laurentiis står bag – det burde fortælle enhver gyserfan et og andet.

Faktisk, så burde man have filmen i sin samling, så snart man har de to første – også selvom evig coole Michael Meyers ikke indgår i plottet. For filmen har den rette Halloween-stemning. Må jeg foreslå at se denne til årets Halloween? Filmen overrasker og er en del blodigere og mere syret end forventet!!

Bonus-info: Halloween 3 er i skrivende stund ved at blive gen-indspillet og skal skildre hvordan Michael Meyers blev som han blev. Patrick Lussier instruerer.

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)