Fright Night 2

0
Postet 26. januar 2014 af i Gys

Info

Genre: ,
 
 
 
Distributør:
 
Spilletid: 99 min.
 
Udgivet: USA 2013
 

:

Stilen holder - det virker
 

:

Hvorfor koge suppe på den gamle film?
 

I 2011 kom remaket af den uforglemmelige Fright Night (1985) som havde alt en fed og humoristisk vampyrfilm skulle have, i bedste teenagestil af Tom Holland. Charlie Brewster blev spillet uovertruffent af William Ragsdale og hans medspiller, gysertimens vært på TV, blev spillet af Roddy McDowall. Det var en virkelig god film i bedste 80’er-stil. […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

3/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

fright_night_2_nordic-26111623-frntlI 2011 kom remaket af den uforglemmelige Fright Night (1985) som havde alt en fed og humoristisk vampyrfilm skulle have, i bedste teenagestil af Tom Holland. Charlie Brewster blev spillet uovertruffent af William Ragsdale og hans medspiller, gysertimens vært på TV, blev spillet af Roddy McDowall. Det var en virkelig god film i bedste 80’er-stil.

Her er fortsættelsen så til remaken….(?), men holder den så vand?

Brewster er på stuydietur i Rumænien (hvor ellers?) og hurtigt vækkes de mørke kræfter til live i historien, da den ultra-smukke professorinde Gerri Dandridge (Jamie Murray ) om dagen er læreren og i virkeligheden viser sig af være vampyr, der i bedste Elisabeth Bathory-stil bader i unge pigers blod om natten for at holde sin skønhed vakt. Og desuden er vampyr. Peter Vincent-karakteren fra den første film er også med, men har fulgt med tiden og er nu ikke vært i et tv-studie, men på et reality-spøgelsesjagt-program. frightnight-still

Hvad jeg kan lide ved denne film, er, at al mistilliden til Brewster, der længe har gennemskuet sandheden om Dandrigde, om at vampyrer eksitsrer, at myter er sande i Rumænien, holder ved. Vi som tilskuere ved han taler sandt, men ingen tror ham – før det er for sent. Det er både morsomt, pinligt og ganske effektfuld gyseragtigt. Filmen kunne egentlig have haft enhver anden titel og jeg forstår ikke hvorfor man brygger videre på Tom Hollands figurer, når historien egentlig sagtens holder i sit eget univers og form. Resultatet er alligevel er ganske underholdende film, med de bærende elementer der gjorde filmen fra 1985 så mindeværdig. Filmens fortællerteknik er ligner også filmen fra 1985, men det er ikke fordi man sidder med en smag i munden af en film der forsøger at efterligne en gammel succes. Måske nærmere, ind i mlemme, ihvertfald, at man gerne vil bygge videre på de personer man elsker fra den forrige film.

Fright Night 2 er ganske vellykket – jo længere jeg kommer i filmen, jo bedre bliver den. Oneliners, gode effekter, stil der holder….jo, sæt bare dine tænder i den. Du fortryder ikke. Og har du endnu ikke set filmen fra 1985 (på dansk Gysertimen), så er det da på tide du får den anskaffet et eller andet sted fra!!!!!

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)