Excision

1
Postet 27. marts 2013 af i Drama

Info

Genre:
 
 
Skuespillere: ,
 
Distributør:
 
Spilletid: 85 min.
 
Udgivet: USA 2011
 

:

Overraskende
 

17-årige Pauline (AnnaLyne McCord) er en ikke helt almindelig teenager. Hun bor med sin underkuede far, den strenge mor (en stadig smuk Traci Lords) og lillesøsteren Gracie, der er moderens yndling. Hendes fremtræden er ret ligetil, hun er ikke velplejet pg har de vildeste dagdrømme om blod, sex og kirugi. Hun er besat efter at […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2.5/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Excision17-årige Pauline (AnnaLyne McCord) er en ikke helt almindelig teenager. Hun bor med sin underkuede far, den strenge mor (en stadig smuk Traci Lords) og lillesøsteren Gracie, der er moderens yndling. Hendes fremtræden er ret ligetil, hun er ikke velplejet pg har de vildeste dagdrømme om blod, sex og kirugi. Hun er besat efter at miste sin mødom og kontakter den jævnaldrende Adam for at få det fixet. Og selv under den del kan hun ikke lade være med at have vilde ting i hovedet om blod og ting i den dur. Jo, det er en speciel pige. Hendes fremtræden overfor kammeraterne i skolen er ikke just heldig, hvorfor hun heller ikke har venner. Og har hun forkølelsessår, ja, så videregiver hun det gerne.

Hun virker udadtil hård og som om alt preller af på hende. Facaden krakelerer dog en aften efter en mislykket dansesession, som hendes mor tager hende med til. Om aftenen hører hun sin mor sige til faderen, at hun ikke vil have hende hjemme mere, at hun er sindssyg og at hun ikke kan elske hende, selvom hun prøver. Nu begynder hendes særheder at tage overhånd, da hun begynder at dissekere en død fugl hun finder. Og det hele kulminerer, da hun bliver bortvist fra skolen på grund af en voldelig hændelse.

Sluttelig kammer det hele over – og slutningen er mesterlig, forstået på den måde, at du vil finde dig selv sidde med åben mund og tænke: “Hvad sket der?”.

“Excition” er ikke en gyser, men mere et drama, et meget specielt drama, med stort, stort skuespil af alle medvirkende. Det er et drama man kan få en diskussion ud af efter filmen er slut, da det er skjulte budskaber mange steder. Tragi-komisk er det egentlig i sig selv, at Traci Lords spiller den religiøse moder, der går ind for dydighed og afholdenhed, når man tænker på hendes tidligere film. McCord spiller ufattelig godt og er utrolig troværdig i sin rolle som den psykisk uligevægtige og meget specielle Pauline. Sminkningen bør også roses, da den ellers smukke McCord kun glimtvis viser, at hun bag rollen faktisk er en flot pige.

Filmen er lidt af et studie og kan man udholde de blodige og bizarre fantasi-glimt, som Pauline til tider har, så er det en spændende film ud i det psykologiske, som man kan snakke om bagefter.

KM

 


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

En kommentar


  1.  
    Daniel Henriksen

    Traci Lords .. !!
    *nudge, nudge* *say no more, ey, say no more*

Skriv et svar


(krævet)