Dværgtroldens hævn/Leprechaun

0
Postet 25. august 2012 af i Gys

Info

Genre: ,
 
Instruktør:
 
Skuespillere: ,
 
Distributør:
 
Spilletid: 90 min.
 
Udgivet: USA 1993
 

:

Man er underholdt hele tiden
 

:

Forvent ikke noget voldsomt gys
 

Da Dan O’Grady returnerer til USA efter at have besøgt Irland, medbringer han en krukke med guld han fandt for foden af regnbuen. Desværre er troldens, som ejer guldet, fulgt med og vil gøre alt for at få krukken med de 100 guldstykker retur. Det lykkes næsten, men det ender alligevel med, at han (trolden) […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

2/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Da Dan O’Grady returnerer til USA efter at have besøgt Irland, medbringer han en krukke med guld han fandt for foden af regnbuen. Desværre er troldens, som ejer guldet, fulgt med og vil gøre alt for at få krukken med de 100 guldstykker retur.
Det lykkes næsten, men det ender alligevel med, at han (trolden) spærres inde i en kasse i kælderen og Grady ender på plejehjemmet uden at nogen tror på hans historie om en trold.

10 år går og ind i huset flytter Tori (spillet af en meget ung og smuk Jennifer Aniston) og hendes far. Et familieteam af tre malere skal hjælpe med at få huset i stand og de falder over kassen med trolden, som tilfældigvis undslipper. Og han har ikke glemt, at der stadig er 100 stykker guld han skal have.

Snart går jagten ind og vi oplever hvor grum sådan en bette karl kan være.

Det er en film i stil med Gremlins (1984) og Critters (1986) – der er både blodig horror og, det der er mest af, ret underholdende hygge-gys. 

Der er brugt flittigt at alle myter og sagn om trolde- de er skopudsere og kan ikke stå for at skulle pudse de sko de kommer forbi, de kan ikke tåle firkløver og for enden af regnbuen er der en krukke med guld – den myte kender de fleste vel.

Warwick Davies spiller trolden og det gøres forbløffende godt. Ligeledes er maskeringen helt i top, til trods for at filmen tydeligvis er en low-budget-film.

Dværgtroldens Hævn er en herlig popcorn-underholdende-uskyldig sag, som sagtens kan nydes som det den er, nemlig god underholdning med et snert af kitch.

Fulgt op med to efterfølgere.

 

KM


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)