Drag Me To Hell

0
Postet 3. marts 2010 af i

Info

 
 
 
 

Jamen, så er det skam ikke kun Dario Argento der er tilbage i førersædet på den store gyser/splatter-tur. Den mesterlige instruktør, som smadrede din videoafspiller med mesterværket EVIL DEAD i 1981, og derefter lavede et par uheldige film og kastede sig over Spiderman-fænomenet, Sam Raimi, har med sit selskab Ghost House Pictures, atter kastet sig […]

Rating

Bedømmelse
 
 
 
 
 

/ 5

af Kristian Mølgaard
Hele artiklen

Jamen, så er det skam ikke kun Dario Argento der er tilbage i førersædet på den store gyser/splatter-tur. Den mesterlige instruktør, som smadrede din videoafspiller med mesterværket EVIL DEAD i 1981, og derefter lavede et par uheldige film og kastede sig over Spiderman-fænomenet, Sam Raimi, har med sit selskab Ghost House Pictures, atter kastet sig over den absurde, komiske og splatterede genre med denne perle.

Historien er en ren klassiker: Den unge, smukke Christie Brown (flot spillet af Alison Lohman) arbejder i en bank, hvor hun har gode chancer for at blive souschef. Det kræver dog viljestyrke, hvilket hun beviser overfor sin chef hun har, ved at nægte kredit til en gammel kone, der henvender sig i banken vedr. sit hus. Den beslutning bliver skæbnesvanger for Christie, der får nedkaldt en forbandelse af den gamle kone.

Forbandelsen gør, at dæmonen Lamia hjemsøger hende. Og Lamia er ikke sådan at spise af med undskyldninger. Christies kæreste er meget mistroisk, men går alligevel med til at de besøger en person med klarsyn, der muligvis kan hjælpe med råd.

Tingene udvikler sig hver dag til det værre. Og det indebærer den ene frygtindgydende oplevelse efter den anden. I mellemtiden viser det sig, at den gamle rumænske kone er død – og hvad gør man så for at blive fri for forbandelsen inden dæmonen tager én med til Helvede?

DRAG ME TO HELL er en sand karruseltur af splatter, humor, slapstick, uhygge og i det hele taget er der ikke en finger at sætte på filmen, der underholder i samtlige 95 minutter. At det er en Raimi-film ses tydeligt og ofte, da mange scener vækker jubelbrøl ved undertegnede, da de er herlige hints til film som f.eks. EVIL DEAD 1 og 2. Det der herlige forløsende splatter, som er af den art, hvor det er grotesk og vanvittigt, er lige Sam Raimis stil. Det er herligt at se og det fryder mit kære barnesind. Det er velgjort, fuldendt og fantastisk godt skruet sammen. Og det hele er lavet med et glimt i øjet.

Læg for øvrigt mærke til den gule bil, som tilhører den rumænske kones datter – yep, det er samme bil, som blev brugt i EVIL DEAD-filmene. Og for resten blev denne film skrevet lige efter færdiggørelsen af 3. etape af EVIL DEAD-trilogien – blot blev den skrinlagt til fordel for andre projekter.

Endelig kom den og hvilken film – se den nu bare !!!!!!

KM

]]>


Om skribenten

Kristian Mølgaard

Ansvarshavende redaktør og stifter.

Ingen kommentarerSkriv den første kommentar!


Skriv et svar


(krævet)


Show Buttons
Hide Buttons